Домашнє молочне морозиво
Кухня
Інгредієнти:
- 400 мл молока
- 80 гр цукру
- 25-30 гр сухого молока
- 10 гр крохмалю (бажано кукурудзяного)
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- у мисці з'єднати цукор, ванільний цукор і сухе молоко. Близько 50 мл холодного молока влити в окрему ємність. А решту молока (350 мл) трохи підігріти, влити в миску з сухою сумішшю і ретельно розмішати.
- У решті холодного молока розчинити крохмаль. Поставити підсолоджене молоко з сухим молоком на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Відразу після закипання зменшити вогонь і, помішуючи гаряче молоко, влити в нього тонкою цівкою холодне молоко з крохмалем.
- Варити молочний крем при слабкому кипінні, безперервно розмішуючи його вінчиком. Коли крем загусне до консистенції негустої сметани, зняти його з вогню. Поставити каструлю з кремом у миску з холодною водою і остудити крем, якомога частіше розмішуючи його вінчиком.
- Коли вода навколо каструлі в мисці нагріється, злити її і влити холодну. Остиглий крем відправити в холодильник на годину. Потім вийняти каструлю, розмішати крем вінчиком або міксером на середній швидкості.
- Розкласти отриманий молочний крем для морозива в пластикову миску і відправити в морозилку. Виймати молочне морозиво кожні 15 хвилин протягом години і збивати його міксером до пишності. Таким чином збити його 4-5 разів.
- Через годину можна перекласти морозиво в контейнер або спеціальні формочки для морозива і відправити в морозилку на зберігання. Коли молочне морозиво заморозиться, можна вийняти його з морозилки, розкласти в порційні формочки й подавати до столу. Смачного!
Молочне морозиво - це прекрасний спосіб освіжитися в спекотний літній день. Ви можете експериментувати зі смаками, додавати шматочки фруктів або шоколадні кристали, щоб створити свої унікальні сорти. Запрошуйте друзів і сім'ю на дегустацію вашого домашнього молочного морозива і насолоджуйтеся прохолодою разом!