Пломбір

Пломбір
4.5
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л вершків 30-35%
  • 200 мл вершків 10%
  • 180 гр цукрової пудри
  • 4 яйця (жовтки)
  • 1/4 ч.л. ваніліну

Рецепт приготування страви:

  1. Жовтки відокремити від білків і з'єднати в мисці. Почати збивати їх міксером, поступово всипати тонкою цівкою цукрову пудру. Збивати жовтковий крем приблизно 5 хвилин до утворення світлої пишної маси.
  2. Не перестаючи збивати, додати ванілін, влити тонкою цівкою вершки 10% і змішувати до однорідного кольору. Перелити крем у каструлю і поставити на вогонь. Безперервно розмішуючи вершкову масу вінчиком, довести її до легкого загустіння.
  3. Як тільки вершковий крем для пломбіру почне густіти, зняти каструлю з вогню. Процідити крем через сито в окрему ємність. Поставити ємність у велику миску з холодною водою і помішувати крем, тримаючи в холодній воді, поки він не охолоне. Коли вода навколо крему нагріється, потрібно злити її і знову влити холодну воду.
  4. Остиглий вершковий крем відправити в морозилку на 20-30 хвилин, щоб він трохи підмерз. Через зазначений час вийняти жирні вершки з холодильника і збити міксером на високій швидкості до утворення густої пишної піни.
  5. Вийняти морозиво з морозилки і підмішати до нього вершковий крем. Збити масу міксером на високій швидкості до утворення пишної однорідної консистенції та відправити її в морозилку.
  6. Пломбір має заморожуватися в морозилці близько 1,5 годин. Через зазначений час можна додати до домашнього морозива будь-які добавки (подрібнений шоколад, горіхи, родзинки, сухофрукти, цукати тощо) і знову ретельно перемішати.
  7. Знову відправити морозиво на 1-2 години в морозилку до повного заморожування. Через зазначений час вийняти ємність із домашнім морозивом, розкласти його у формочки. Під час подачі можна прикрасити домашній пломбір розтопленим шоколадом, джемом або фруктами. Смачного!

Пломбір - це одні з найулюбленіших ласощів у світі. Його пишна консистенція і неповторний смак завоювали серця людей усього світу. Але чи знаєте ви, що саме слово "пломбір" походить від французького слова "plomb", що означає "свинцева решітка"? Ім'я було дано морозиву через його густу та маслянисту текстуру, що нагадує м'якість свинцевої решітки.