Смажене морозиво: неповторність і смакові відчуття

Смажене морозиво: неповторність і смакові відчуття
4.7
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг морозива
  • 500 мл рослинної олії
  • 200 гр панірувальних сухарів
  • 100 гр кокосової стружки
  • 3 яйця

Рецепт приготування страви:

  1. Морозиво розрізати на 8 рівних частин, викласти на широку тарілку і відправити в морозилку на півгодини. Якщо у вас є можливість регулювати температуру морозилки, встановіть найнижчу. Коли шматки морозива стануть дуже твердими, приготувати кляр і панірування для смаженого морозива.
  2. Яйця вбити в миску і трохи збити виделкою. У невелику миску всипати кокосову стружку, а в окрему тарілку всипати панірувальні сухарі. Вийняти тарілку зі шматками морозива з морозилки.
  3. Кожен шматочок обваляти в кокосовій стружці, потім вмочити в яєчний кляр і обваляти в панірувальних сухарях. Знову вмочити в яєчний кляр і обваляти в панірувальних сухарях. Усе це робити максимально швидко, щоб морозиво не встигло підтанути.
  4. Усі шматки морозива в клярі та паніруванні викласти на тарілку й одразу ж відправити в морозилку. Залишити морозиво ще на 1-2 години в морозилці.
  5. Влити в каструлю з товстим дном рослинну олію і поставити на вогонь. Перевірити олію на готовність можна таким чином: опустити в неї маленький шматочок хліба. Якщо олія одразу сильно зашипить, значить можна приступати до приготування.
  6. Діставати по одному шматку морозива з морозилки, опускати в каструлю з киплячою олією. Смажити морозиво приблизно 15-20 секунд з кожного боку (загальний час 30-40 секунд). Перекласти смажене морозиво шумівкою на тарілку, застелену паперовим рушником.
  7. З морозилки дістати наступну кульку морозива і просмажити її так само, як і першу. Таким чином просмажити решту шматочків, а готове морозиво складати на паперовий рушник.
  8. Смажене морозиво можна подавати до столу гарячим, за бажанням - полити медом. Також, можна готове морозиво залишити в морозилці на 20 хвилин. Смачного! 

Необхідно також звернути увагу на техніку смаження. Щоб отримати ідеально хрустку паніровку і не розтопити морозиво повністю, важливо дотримуватися відповідних пропорцій і часу смаження. Короткочасне занурення морозива в киплячу олію забезпечить зовнішню хрустку скоринку, за якою слідує ніжне розтоплене серце.