Шоколадне масло

Шоколадне масло
3.8
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр вершкового масла
  • 30 гр чорного шоколаду (можна замінити молочним)
  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • 2 ст.л. какао-порошку

Рецепт приготування страви:

  1. Масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 15 хвилин. Вершкове масло не повинно підтанути та потекти, воно має стати дуже м'яким. Шоколад поламати на маленькі шматочки і скласти в невелику ємність, поставити на водяну баню.
  2. Нагрівати шоколад, помішуючи, до повного розчинення. Зняти ємність із розтопленим шоколадом і залишити остигати на 5-10 хвилин до теплого стану.
  3. М'яке масло з'єднати в невеликій мисці з какао-порошком і цукровою пудрою. Ретельно перемішати ложкою або розтерти виделкою до однорідного кольору. Коли шоколад стане теплим, підмішати його до шоколадної масляної суміші і також перемішати до однорідного кольору.
  4. Форму відповідного розміру застелити всередині харчовою плівкою так, щоб краї плівки виходили за бортики форми. Викласти в застелену формочку шоколадну масу і розрівняти поверхню. Накрити масло краями плівки.
  5. Прибрати шоколадне масло на 15 хвилин у морозилку. Після цього перекласти форму в холодильник і залишити мінімум на 15 хвилин. Через зазначений час можна подавати масло до столу.
  6. Домашнє шоколадне масло зберігається в холодильнику близько місяця. Його можна використовувати в приготуванні десертів і різної солодкої випічки або просто намазувати на хліб. Смачного!

Цікавий факт: Винахідником шоколаду втіленого в масло є швейцарський кондитер Жан Луї Фрейзер. Він розробив цей рецепт, щоб створити унікальний продукт, який поєднує ніжність вершкового масла з багатим смаком шоколаду.