Унікальний десерт з манки
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л молока (+ 50 мл для глазурі)
- 300 гр вареного згущеного молока
- 150 гр манної крупи
- 100 гр пісочного печива
- 50 гр масла
- 50 гр волоських горіхів (без шкаралупи)
- 50 гр чорного шоколаду
- 1 ст.л. цукру
- 2 ч.л. розчинної кави
Рецепт приготування страви:
- Варене згущене молоко з'єднати з половиною молока і збити міксером або блендером до однорідної консистенції. Розчинну каву залити 150 мл гарячої води і розмішати. Залишити каву остигати на 10-15 хвилин.
- У каструлю влити решту молока і поставити на вогонь. Додати суміш згущеного молока і молока, розмішати. Помішуючи, довести молочну суміш до кипіння. Після закипання зменшити вогонь і всипати тонкою цівкою манку, безперервно помішуючи молоко зі згущеним молоком.
- Готувати манну кашу близько 1-1,5 хвилини при слабкому кипінні. Зняти каструлю з вогню, додати масло і гарненько перемішати. Залишити кашу остигати на кілька хвилин.
- Тим часом очистити волоські горіхи та порізати їх маленькими шматочками. Обсмажити горіхи на сухій сковороді до появи приємного аромату. З'єднати подрібнені горіхи з десертом із манки, перемішати.
- Дно і бортики прямокутної/квадратної форми застелити фольгою. Викласти у форму половину десерту з манки і рівномірно його розподілити по всьому дну. Покрити манну кашу шаром печива, при цьому кожне печиво потрібно попередньо на секунду занурювати в трохи теплу каву.
- Покрити манною кашею, що залишилася, викласти печиво (також змочити його в каві). Відправити форму в холодильник. Десерт із манки має настоятися в холодильнику щонайменше 4 години для загустіння.
- Через зазначений час можна приготувати шоколадну глазур для десерту з манки. Шоколад поламати на дрібні шматочки і скласти в невелику миску. Додати вершкове масло, молоко і поставити ємність на водяну баню.
- Нагрівати шоколадну масу, помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів. Зняти миску з водяної бані, додати цукор і розмішувати до його повного розчинення. Вийняти пудинг із холодильника.
- Обережно перевернути вміст форми на тарілку і покрити теплою шоколадною глазур'ю. Відправити манний десерт ще на півгодини в холодильник для застигання глазурі. Вийняти готовий десерт із манки, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Манний десерт - це не лише ніжна солодка смакота, а й витвір мистецтва. Завдяки шарам манки, згущеного молока, печива та глазурі з шоколаду, цей десерт має дуже апетитний вигляд і вразить вашого відвідувача.