Унікальний десерт з манки

Унікальний десерт з манки
4.3
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л молока (+ 50 мл для глазурі)
  • 300 гр вареного згущеного молока
  • 150 гр манної крупи
  • 100 гр пісочного печива
  • 50 гр масла
  • 50 гр волоських горіхів (без шкаралупи)
  • 50 гр чорного шоколаду
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. розчинної кави

Рецепт приготування страви:

  1. Варене згущене молоко з'єднати з половиною молока і збити міксером або блендером до однорідної консистенції. Розчинну каву залити 150 мл гарячої води і розмішати. Залишити каву остигати на 10-15 хвилин.
  2. У каструлю влити решту молока і поставити на вогонь. Додати суміш згущеного молока і молока, розмішати. Помішуючи, довести молочну суміш до кипіння. Після закипання зменшити вогонь і всипати тонкою цівкою манку, безперервно помішуючи молоко зі згущеним молоком.
  3. Готувати манну кашу близько 1-1,5 хвилини при слабкому кипінні. Зняти каструлю з вогню, додати масло і гарненько перемішати. Залишити кашу остигати на кілька хвилин.
  4. Тим часом очистити волоські горіхи та порізати їх маленькими шматочками. Обсмажити горіхи на сухій сковороді до появи приємного аромату. З'єднати подрібнені горіхи з десертом із манки, перемішати.
  5. Дно і бортики прямокутної/квадратної форми застелити фольгою. Викласти у форму половину десерту з манки і рівномірно його розподілити по всьому дну. Покрити манну кашу шаром печива, при цьому кожне печиво потрібно попередньо на секунду занурювати в трохи теплу каву.
  6. Покрити манною кашею, що залишилася, викласти печиво (також змочити його в каві). Відправити форму в холодильник. Десерт із манки має настоятися в холодильнику щонайменше 4 години для загустіння.
  7. Через зазначений час можна приготувати шоколадну глазур для десерту з манки. Шоколад поламати на дрібні шматочки і скласти в невелику миску. Додати вершкове масло, молоко і поставити ємність на водяну баню.
  8. Нагрівати шоколадну масу, помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів. Зняти миску з водяної бані, додати цукор і розмішувати до його повного розчинення. Вийняти пудинг із холодильника.
  9. Обережно перевернути вміст форми на тарілку і покрити теплою шоколадною глазур'ю. Відправити манний десерт ще на півгодини в холодильник для застигання глазурі. Вийняти готовий десерт із манки, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Манний десерт - це не лише ніжна солодка смакота, а й витвір мистецтва. Завдяки шарам манки, згущеного молока, печива та глазурі з шоколаду, цей десерт має дуже апетитний вигляд і вразить вашого відвідувача.