Печиво "Мавпочка"

Печиво "Мавпочка"
4.2
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 150 мл рослинної олії
  • 100 г цукру
  • 1 банан
  • 2 ч.л. розпушувача тіста
  • щіпка солі
  • мастика різнокольорова та/або білий та молочний шоколад для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Очистіть банан і розітріть його виделкою, доки не отримаєте однорідне пюре. Додайте рослинну олію до бананового пюре і знову розітріть виделкою.
  2. Поступово додавайте до бананового пюре борошно з цукром, розпушувачем тіста і сіллю. Замісіть однорідне тісто, обгорніть його харчовою плівкою та поставте в холодильник щонайменше на півгодини.
  3. Розкатайте тісто на столі, присипаному борошном, до товщини приблизно 5 мм. Виріжте з нього ножем або використовуйте спеціальні формочки для печива форми мордочок мавпочок.
  4. Покладіть печиво на лист, покритий пергаментом, і відправте на 15-20 хвилин у попередньо розігріту до 180 °C духовку. Тим часом підготуйте мастику різних кольорів та розтопіть шоколад на водяній бані.
  5. Вийміть печиво з духовки і залиште його до повного охолодження. Прикрасьте охолоджене печиво шоколадом або мастикою, як на фото, та дайте глазурі затвердіти. Смачного!

Доповнення:

Бананове печиво-мавпочки - це чудовий спосіб додати різнобарв'я та розваги на новорічний стіл. Ви можете використовувати різні кольори мастики, щоб створити справжніх маленьких мавпочок з різними виразами облич. Також, ви можете запросити дітей допомогти вам прикрасити це печиво, це буде захоплюючою активністю для всієї родини. Не забудьте зробити фотографії цих смачних малюнків перед тим, як вони зникнуть з тарілки!