Торт "Снікерс" з безе

Торт "Снікерс" з безе
4.9
(12)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадні коржі для торта:

  • 150 г вершкового масла
  • 120-130 г борошна
  • 3 яйця (+ 2 жовтка)
  • 100 г чорного або молочного шоколаду
  • 70 г цукру
  • 2 ч.л. розпушувача

Крем для торта Сникерс:

  • 350-400 г вареного згущеного молока
  • 150 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 50 мл чистої води
  • 50 мл рому/лікера/коньяку

Безе для торта:

  • 2 яєчні білка
  • 100 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. Спочатку приготуйте безе: відокремте білки від жовтків і збийте їх міксером до стійких піків з невеликою щіпкою солі. Не перестаючи збивати білки, поступово додайте цукрову пудру тонким струмом і змішуйте на високих обертах до повної однорідності.
  2. Викладіть на лист, покритий пергаментним папером, невеликі порції безе (приблизно 1,5 см в діаметрі) за допомогою кондитерського мішка або чайної ложки. Печіть безе для торта Сникерс протягом години при 100 градусах Цельсія.
  3. Після вказаного часу вимкніть піч, трохи відкрийте дверцята духовки та закріпіть їх у такому положенні до повного охолодження. Поки це відбувається, готуйте шоколадні коржі: поріжте вершки масла на шматочки та залиште його у теплі протягом півгодини, щоб воно стало м'яким.
  4. Дрібно наріжте та розтопіть шоколад, помішуючи його на водяній бані або в мікрохвильовці. Охолодіть його до кімнатної температури.
  5. У одній мисці змішайте свіжі яйця з жовтками та збийте їх міксером до отримання пухкої та світлої маси. Збийте вершкове масло до пухкості і поступово додайте до нього яєчний крем.
  6. Не перестаючи збивати масло-яєчний крем, влийте розтоплений шоколад. Потім додайте просіяну суміш борошна з розпушувачем і замісіть тісто до однорідності.
  7. Викладіть тісто в підготовлену форму і рівномірно розподіліть його. Поставте форму в розігріту духовку на 25 хвилин.
  8. Після випічки вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником і залиште до повного охолодження. Обережно вийміть бісквіт на решітку і залиште його просохнути ще принаймні годину.
  9. Наріжте вершкове масло на шматочки і залиште його в теплому місці протягом півгодини.
  10. У маленькій каструлі змішайте цукор з водою та поставте суміш на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, прокип'ятіть сироп протягом півхвилини, доки він не стане однорідним.
  11. В кінці додайте до сиропу алкоголь, розмішайте і зніміть з вогню. Розріжте бісквіт на 2 рівні коржі та рівномірно пропитайте кожний зсередини лікерним сиропом.
  12. Збийте м'яке вершкове масло на високих обертах до пишності. Не припиняючи збивання, додайте по ложці вареної згущеної молочної карамелі, перемішуючи до однорідності після кожної ложки.
  13. Змішайте майже весь безе з кремом (залиште кілька шматочків для прикраси). Покладіть нижній корж на дно форми зі знімним дном, розподіліть усю начинку і накрийте її другим пропитаним коржем.
  14. Накрийте форму харчовою плівкою і поставте на декілька годин в холодильник для пропитки. Готовий торт "Сникерс" з безе вийміть з форми та прикрасьте на свій смак (наприклад, розтопленим шоколадом або глазур'ю та залишками безе). Смачного чаювання!

Цікавий факт:

Торт "Сникерс" отримав свою назву від популярного шоколадного батончика, який мав такі ж незабутні смаки. Цей десерт - справжній шедевр для шоколадних гурманів і просто любителів отримання задоволення від солодкого. Спробуйте його самі і порадуйте своїх гостей!