Пісний морквяний торт

Пісний морквяний торт
4.4
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 2 склянки дрібнонатертої сирої моркви
  • 120 мл рослинної олії
  • 100 г цукру
  • шкірка ½ лимона
  • 2 ч.л. розпушувача
  • ¼ ч.л. солі
  • 1 склянка = 250 мл

Рецепт приготування:

  1. Очистіть моркву та натріть її на дрібній тертці. Змішайте у мисці з цукром, сіллю, рослинною олією, ваніліном та тертою шкіркою половини лимона.
  2. Просійте борошно через сито разом з розпушувачем в іншу миску та ретельно перемішайте. Додайте суху суміш до морквяної та перекладіть тісто в підготовлену форму для випічки, попередньо змащену олією та обсипану борошном.
  3. Випікайте морквяний торт протягом близько півгодини при 180°C. Вийміть форму, накрийте її легким рушником і залиште до повного остигання.
  4. Охолоджений торт можна покрити будь-якою глазур'ю, медом, розтопленим шоколадом або посипати цукровою пудрою. Смачного чаювання!

Цікавий факт:

Морква - це не тільки смачний і корисний овоч, але і незамінний інгредієнт для багатьох десертів. Вона додає соковитість, аромат та натуральну солодкість до тортів та печива. Також, морква містить багато бета-каротину, який перетворюється на вітамін А, необхідний для здоров'я очей і шкіри. Так що насолоджуйтесь цим смачним морквяним тортом, знаючи, що він не тільки смачний, але й корисний для вас!