Пісний морквяний торт
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 2 склянки дрібнонатертої сирої моркви
- 120 мл рослинної олії
- 100 г цукру
- шкірка ½ лимона
- 2 ч.л. розпушувача
- ¼ ч.л. солі
- 1 склянка = 250 мл
Рецепт приготування:
- Очистіть моркву та натріть її на дрібній тертці. Змішайте у мисці з цукром, сіллю, рослинною олією, ваніліном та тертою шкіркою половини лимона.
- Просійте борошно через сито разом з розпушувачем в іншу миску та ретельно перемішайте. Додайте суху суміш до морквяної та перекладіть тісто в підготовлену форму для випічки, попередньо змащену олією та обсипану борошном.
- Випікайте морквяний торт протягом близько півгодини при 180°C. Вийміть форму, накрийте її легким рушником і залиште до повного остигання.
- Охолоджений торт можна покрити будь-якою глазур'ю, медом, розтопленим шоколадом або посипати цукровою пудрою. Смачного чаювання!
Цікавий факт:
Морква - це не тільки смачний і корисний овоч, але і незамінний інгредієнт для багатьох десертів. Вона додає соковитість, аромат та натуральну солодкість до тортів та печива. Також, морква містить багато бета-каротину, який перетворюється на вітамін А, необхідний для здоров'я очей і шкіри. Так що насолоджуйтесь цим смачним морквяним тортом, знаючи, що він не тільки смачний, але й корисний для вас!