Смачна Фокачча з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр борошна
- 400 гр бринзи (або адигейського сиру)
- 250 гр твердого сиру
- 220 мл чистої води
- 3 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
- кілька гілочок кропу і петрушки
- 2 ч.л. сухих дріжджів
- 2 ч.л. цукру
- 1 ч.л. майорану
- сіль (бажано грубого помелу), чорний мелений перець
Рецепт приготування страви:
- Воду підігріти, всипати дріжджі, цукор, сіль і ретельно розмішати. Потім підмішати половину борошна і залишити на півгодини в теплому місці. Через зазначений час підмішати борошно, що залишилося, і вимісити тісто до повної однорідності.
- Велику миску змастити чайною ложкою рослинної (бажано оливкової) олії і покласти туди тісто. Накрити миску легким рушником і поставити в тепле місце (в ідеалі 35-40С).
- Тісто для фокаччі з сиром має підніматися близько півгодини. Потім обім'яти його руками і знову накрити рушником, залишити ще на 20-30 хвилин у теплі. Розділити тісто на 4 рівні частини і розкачати в тонке коло кожну на столі, змащеному олією.
- Духовку розігріти до 180С, деко змастити 1 ч.л. рослинної олії. Скласти всі розкатані коржі стопкою на деко і гарненько розкачати в тонкий хліб. Відправити деко в розігріту духовку.
- Випікається фокачча приблизно 10 хвилин. Тим часом натерти обидва види сиру на тертці і з'єднати в глибокій тарілці. Зелень промити, обсушити і нашаткувати, змішати з сиром.
- Вийняти деко з духової шафи і змастити напівготову фокаччу сирною начинкою. Змастити сирний шар олією (за допомогою силіконового пензля), посипати сіллю, меленим чорним перцем і майораном. Відправити деко в розігріту духовку.
- Випікати фокаччу з сиром близько 5-10 хвилин до зарум'янювання начинки. Вийняти деко і перекласти італійський хліб на решітку, дати йому трохи охолонути. Фокачча з сиром смачна і в гарячому, і в охолодженому вигляді, нарізати її порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Фокачча - це традиційний італійський хліб, який випікають із додаванням різних начинок. У цьому рецепті ми використовуємо сирну начинку з бринзи та твердого сиру, а також свіжу зелень, щоб додати смаку та аромату. Спробуйте цей смачний хліб зі своєю улюбленою суповою або салатом - це стане чудовим доповненням до вашого обіду чи вечері.