Смачна Фокачча з сиром

Смачна Фокачча з сиром
4.1
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр борошна
  • 400 гр бринзи (або адигейського сиру)
  • 250 гр твердого сиру
  • 220 мл чистої води
  • 3 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • 2 ч.л. сухих дріжджів
  • 2 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. майорану
  • сіль (бажано грубого помелу), чорний мелений перець

Рецепт приготування страви:

  1. Воду підігріти, всипати дріжджі, цукор, сіль і ретельно розмішати. Потім підмішати половину борошна і залишити на півгодини в теплому місці. Через зазначений час підмішати борошно, що залишилося, і вимісити тісто до повної однорідності.
  2. Велику миску змастити чайною ложкою рослинної (бажано оливкової) олії і покласти туди тісто. Накрити миску легким рушником і поставити в тепле місце (в ідеалі 35-40С).
  3. Тісто для фокаччі з сиром має підніматися близько півгодини. Потім обім'яти його руками і знову накрити рушником, залишити ще на 20-30 хвилин у теплі. Розділити тісто на 4 рівні частини і розкачати в тонке коло кожну на столі, змащеному олією.
  4. Духовку розігріти до 180С, деко змастити 1 ч.л. рослинної олії. Скласти всі розкатані коржі стопкою на деко і гарненько розкачати в тонкий хліб. Відправити деко в розігріту духовку.
  5. Випікається фокачча приблизно 10 хвилин. Тим часом натерти обидва види сиру на тертці і з'єднати в глибокій тарілці. Зелень промити, обсушити і нашаткувати, змішати з сиром.
  6. Вийняти деко з духової шафи і змастити напівготову фокаччу сирною начинкою. Змастити сирний шар олією (за допомогою силіконового пензля), посипати сіллю, меленим чорним перцем і майораном. Відправити деко в розігріту духовку.
  7. Випікати фокаччу з сиром близько 5-10 хвилин до зарум'янювання начинки. Вийняти деко і перекласти італійський хліб на решітку, дати йому трохи охолонути. Фокачча з сиром смачна і в гарячому, і в охолодженому вигляді, нарізати її порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Фокачча - це традиційний італійський хліб, який випікають із додаванням різних начинок. У цьому рецепті ми використовуємо сирну начинку з бринзи та твердого сиру, а також свіжу зелень, щоб додати смаку та аромату. Спробуйте цей смачний хліб зі своєю улюбленою суповою або салатом - це стане чудовим доповненням до вашого обіду чи вечері.