Шоколадний торт з бананами

Шоколадний торт з бананами
4.2
(9)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт на окропі:

  • 200 мл окропу (+ 2 ч.л. розчинної кави - за бажанням)
  • 200 г цукру
  • 200 г борошна
  • 80 мл рослинної олії
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 1 ч.л. соди
  • щіпка солі

Сирний крем для торта:

  • 400 г сиру (найкраще пастоподібного)
  • 200 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 200 мл чистої води
  • 1 ст.л. желатину
  • 5 г ванільного цукру
  • 1 кг бананів та пакетик желатину 35 гр (будь-якого за вашим смаком)

Рецепт приготування:

  1. Розбити яйця у миску та залишити їх щонайменше 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб вони трохи прогрілися. Окремо просіяти борошно, какао-порошок, соду та сіль через сито, перемішати.
  2. Збити яйця міксером до пишності і, не перестаючи збивати, поступово додавати цукор тонким струмком. Збивати приблизно 5-7 хвилин на високій швидкості до отримання дуже пишної і світлої маси.
  3. Не перестаючи збивати яєчний крем, додати до нього рослинну олію і перемішувати до однорідності. Поступово вводити до яєчного крему суміш борошна, перемішати віночком або лопаткою до отримання однорідного тіста.
  4. Каву насипати в склянку та залити крутим окропом, розмішати до повного розчинення сухого залишку. Відразу ж влити гарячу каву в тісто, швидко перемішуючи його віночком.
  5. Попередньо розігрійте духовку до 180 °C. Підготуйте форму для випічки, покривши її папером для випічки або змастивши поверхню маслом і посипавши манкою.
  6. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте шоколадний бісквіт протягом приблизно 20 хвилин при 180 °C.
  7. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником і залиште до повного охолодження. Вийміть масло з холодильника, наріжте на невеликі шматочки і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
  8. Тим часом насипте желатин в невелику миску, залийте його половиною води, розмішайте і залиште на 20 хвилин. Поставте ємність з желатином на водяну баню і нагрівайте суміш, помішуючи, до повного розчинення желатину.
  9. З'єднайте отриману рідину з цукром та залишком води, поставте на слабкий вогонь і нагрівайте на найслабшому вогні при постійному помішуванні, але не доводьте до кипіння.
  10. Зніміть каструлю з вогню і охолодіть рідину. Потім протріть сир через сито (якщо сир пастоподібний - можна просто розтерти його виделкою). Збийте м'яке вершкове масло на високих обертах міксером до пишної консистенції.
  11. Без перерви збиваючи масло, додайте по ложці протертий сир і замішуйте до отримання повністю однорідної консистенції. Потім додайте ванільний цукор і потроху доливайте желатиновий сироп.
  12. Знову змішайте крем міксером на середній швидкості до однорідності. Потім розріжте шоколадний бісквіт пополам вздовж, отримуючи два рівні коржі.
  13. Покладіть нижню частину на дно знімної форми, розкладіть по дну і по боках форми кружечки бананів, налийте сирний крем.
  14. Зверху розкладіть кружечки бананів і накрийте все верхнім коржем бісквіта. Приберіть торт в холодильник на 3-4 години для просочення.
  15. Підготуйте желе згідно інструкції на упаковці (залийте 35 г сухої суміші 300 мл окропу і розмішайте до повного розчинення). Вийміть торт з холодильника, розкладіть зверху кружечки бананів і залийте всім охолодженим желе. Поверніть торт в холодильник ще на кілька годин.
  16. Вийміть форму, зніміть знімне кільце і перекладіть готовий шоколадно-банановий торт на тарілку. Прикрасьте його за вашим смаком і подавайте до столу. Смачного чаювання!

Цей торт не тільки задовольнить ваші смакові рецептори, але і стане головною прикрасою на будь-якому святковому столі. Розкішне поєднання шоколаду, бананів і ніжного крему створює неповторний смаковий досвід. Спробуйте його приготувати самі і порадуйте своїх близьких цим витонченим десертом. Насолоджуйтеся кожним шматочком і даруйте радість своїм близьким!