Шоколадний торт з бананами
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт на окропі:
- 200 мл окропу (+ 2 ч.л. розчинної кави - за бажанням)
- 200 г цукру
- 200 г борошна
- 80 мл рослинної олії
- 2 яйця
- 3 ст.л. какао-порошку
- 1 ч.л. соди
- щіпка солі
Сирний крем для торта:
- 400 г сиру (найкраще пастоподібного)
- 200 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 200 мл чистої води
- 1 ст.л. желатину
- 5 г ванільного цукру
- 1 кг бананів та пакетик желатину 35 гр (будь-якого за вашим смаком)
Рецепт приготування:
- Розбити яйця у миску та залишити їх щонайменше 15 хвилин при кімнатній температурі, щоб вони трохи прогрілися. Окремо просіяти борошно, какао-порошок, соду та сіль через сито, перемішати.
- Збити яйця міксером до пишності і, не перестаючи збивати, поступово додавати цукор тонким струмком. Збивати приблизно 5-7 хвилин на високій швидкості до отримання дуже пишної і світлої маси.
- Не перестаючи збивати яєчний крем, додати до нього рослинну олію і перемішувати до однорідності. Поступово вводити до яєчного крему суміш борошна, перемішати віночком або лопаткою до отримання однорідного тіста.
- Каву насипати в склянку та залити крутим окропом, розмішати до повного розчинення сухого залишку. Відразу ж влити гарячу каву в тісто, швидко перемішуючи його віночком.
- Попередньо розігрійте духовку до 180 °C. Підготуйте форму для випічки, покривши її папером для випічки або змастивши поверхню маслом і посипавши манкою.
- Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте шоколадний бісквіт протягом приблизно 20 хвилин при 180 °C.
- Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником і залиште до повного охолодження. Вийміть масло з холодильника, наріжте на невеликі шматочки і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Тим часом насипте желатин в невелику миску, залийте його половиною води, розмішайте і залиште на 20 хвилин. Поставте ємність з желатином на водяну баню і нагрівайте суміш, помішуючи, до повного розчинення желатину.
- З'єднайте отриману рідину з цукром та залишком води, поставте на слабкий вогонь і нагрівайте на найслабшому вогні при постійному помішуванні, але не доводьте до кипіння.
- Зніміть каструлю з вогню і охолодіть рідину. Потім протріть сир через сито (якщо сир пастоподібний - можна просто розтерти його виделкою). Збийте м'яке вершкове масло на високих обертах міксером до пишної консистенції.
- Без перерви збиваючи масло, додайте по ложці протертий сир і замішуйте до отримання повністю однорідної консистенції. Потім додайте ванільний цукор і потроху доливайте желатиновий сироп.
- Знову змішайте крем міксером на середній швидкості до однорідності. Потім розріжте шоколадний бісквіт пополам вздовж, отримуючи два рівні коржі.
- Покладіть нижню частину на дно знімної форми, розкладіть по дну і по боках форми кружечки бананів, налийте сирний крем.
- Зверху розкладіть кружечки бананів і накрийте все верхнім коржем бісквіта. Приберіть торт в холодильник на 3-4 години для просочення.
- Підготуйте желе згідно інструкції на упаковці (залийте 35 г сухої суміші 300 мл окропу і розмішайте до повного розчинення). Вийміть торт з холодильника, розкладіть зверху кружечки бананів і залийте всім охолодженим желе. Поверніть торт в холодильник ще на кілька годин.
- Вийміть форму, зніміть знімне кільце і перекладіть готовий шоколадно-банановий торт на тарілку. Прикрасьте його за вашим смаком і подавайте до столу. Смачного чаювання!
Цей торт не тільки задовольнить ваші смакові рецептори, але і стане головною прикрасою на будь-якому святковому столі. Розкішне поєднання шоколаду, бананів і ніжного крему створює неповторний смаковий досвід. Спробуйте його приготувати самі і порадуйте своїх близьких цим витонченим десертом. Насолоджуйтеся кожним шматочком і даруйте радість своїм близьким!