Апельсиновий кекс у мультиварці

Апельсиновий кекс у мультиварці
4.0
(15)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г цукру
  • 350 мл свіжого апельсинового соку
  • 300 г борошна
  • 1 апельсин
  • 4 яйця
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. тертої цедри апельсина
  • цукрова пудра (для прикрашання)

Рецепт приготування:

  1. Відокреміть білки від жовтків і залиште їх у холодильнику на час приготування інших інгредієнтів. Просійте борошно через сито разом з розпушувачем і тертою цедрою в одну миску, перемішайте ложкою.
  2. Збийте жовтки міксером і поступово додайте цукор тонким струмочком. Збивайте жовтковий крем на високій швидкості до ледве світлої маси, приблизно 5-7 хвилин.
  3. Поступово влийте апельсиновий сік до жовткового крему, продовжуючи збивати його міксером. Додайте суміш борошна та добре замішайте до однорідної консистенції.
  4. З'єднайте білки з щіпкою солі або кількома краплями лимонного соку та збийте міксером до стійких піків (насадки обов'язково повинні бути чистими). Додайте збиті білки до тіста і перекладіть його в чашу мультиварки, попередньо змащену вершковим маслом.
  5. Готуйте апельсиновий кекс в мультиварці приблизно одну годину в режимі "Випічка" або у режимі "Мультиповар" при 120°C. Після звукового сигналу вимкніть мультиварку і залиште кекс в ній до повного охолодження.
  6. Обережно переверніть охолоджений кекс на тарілку, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Апельсини багаті вітаміном C, також вони вміщують багато антиоксидантів, які сприяють зміцненню імунної системи. Додавання апельсинового соку та цедри до цього кексу робить його не тільки смачним, але й корисним для здоров'я. Спробуйте цей апельсиновий кекс і насолоджуйтеся унікальним смаком та ароматом цитрусових!