Апельсиновий кекс у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г цукру
- 350 мл свіжого апельсинового соку
- 300 г борошна
- 1 апельсин
- 4 яйця
- 2 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. тертої цедри апельсина
- цукрова пудра (для прикрашання)
Рецепт приготування:
- Відокреміть білки від жовтків і залиште їх у холодильнику на час приготування інших інгредієнтів. Просійте борошно через сито разом з розпушувачем і тертою цедрою в одну миску, перемішайте ложкою.
- Збийте жовтки міксером і поступово додайте цукор тонким струмочком. Збивайте жовтковий крем на високій швидкості до ледве світлої маси, приблизно 5-7 хвилин.
- Поступово влийте апельсиновий сік до жовткового крему, продовжуючи збивати його міксером. Додайте суміш борошна та добре замішайте до однорідної консистенції.
- З'єднайте білки з щіпкою солі або кількома краплями лимонного соку та збийте міксером до стійких піків (насадки обов'язково повинні бути чистими). Додайте збиті білки до тіста і перекладіть його в чашу мультиварки, попередньо змащену вершковим маслом.
- Готуйте апельсиновий кекс в мультиварці приблизно одну годину в режимі "Випічка" або у режимі "Мультиповар" при 120°C. Після звукового сигналу вимкніть мультиварку і залиште кекс в ній до повного охолодження.
- Обережно переверніть охолоджений кекс на тарілку, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Апельсини багаті вітаміном C, також вони вміщують багато антиоксидантів, які сприяють зміцненню імунної системи. Додавання апельсинового соку та цедри до цього кексу робить його не тільки смачним, але й корисним для здоров'я. Спробуйте цей апельсиновий кекс і насолоджуйтеся унікальним смаком та ароматом цитрусових!