Шоколадно-м'ятні тістечка

Шоколадно-м'ятні тістечка
4.4
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадне тісто для тістечок:

  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 120 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 50 г коричневого цукру
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 0,5 ч.л. солі
  • щіпка ваніліну

М'ятний крем для тістечок:

  • 180 мл молока
  • 170 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. вершків 30-35%
  • 2-3 ч.л. м'ятного екстракту
  • зелений харчовий барвник

Шоколадний ганаш:

  • 200 г чорного шоколаду від 70%
  • 60 г вершкового масла
  • 1 ч.л. сиропу, патоки або меду (не обов'язково)

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160°C. Просійте борошно разом з какао-порошком, ваніліном і сіллю в одну миску і перемішайте. Дрібно наріжте шоколад, поєднайте його в одній мисці з дрібно порізаним маслом і поставте на водяну баню.
  2. Нагрівайте шоколад з маслом, періодично помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Додайте весь цукор і мішайте шоколад ложкою до повного розчинення крихти.
  3. Зніміть миску з водяної бані і залиште остигати. Розбийте яйця в окрему миску та збийте їх до утворення піни. Помішуючи шоколадну масу ложкою, додайте до неї яйця.
  4. Поступово додайте просіяну суху суміш до шоколадної маси і змішуйте тісто віночком до однорідності. Перелийте тісто в заздалегідь підготовлену форму для випікання (розміри форми близько 20*30 см).
  5. Випікайте шоколадний корж для тістечок протягом 15 хвилин при 160°C. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником і залиште до повного охолодження.
  6. За той час приготуйте м'ятний крем для тістечок: влийте молоко в невелику каструлю, додайте до неї цукор і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть молоко з цукром до повного розчинення останнього і до кипіння.
  7. В окрему каструлю насипте борошно і швидко помішуючи його віночком, влийте дуже тонким струмочком (щоб не утворились комочки) кипляче молоко.
  8. Поверніть крем на вогонь і варіть його на слабкому кипінні, постійно помішуючи, до легкого загусання (це займе близько 3-5 хвилин). Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште охолодитись 10-15 хвилин.
  9. Поки крем охолоджується, вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте на шматочки і залиште при кімнатній температурі, щоб воно розтануло.
  10. Збивайте гарячий заварний крем міксером на високій швидкості, поки він не охолоне. Потім, не перестаючи збивати, додайте до нього по шматочку всі вершкове масло, змішуючи до однорідності після кожного разу.
  11. В окремому посуді змішайте м'ятний екстракт, барвник та вершки, змішайте до однорідності і з'єднайте отриману суміш з заварним кремом.
  12. Покрийте отриманим м'ятним кремом шоколадне тісто, рівномірно розрівняйте поверхню лопаткою і поставте на годину в холодильник.
  13. За цей час підготуйте ганаш: змішайте подрібнену шоколадку з маслом та сиропом/патокою/медом, поставте миску на водяну баню. Нагрівайте ганаш, помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
  14. Вийміть форму з холодильника, рівномірно покрийте м'ятний крем ледве теплою шоколадною глазур'ю і поставте все в холодильник на півгодини-годину, щоб верхній шар затвердів.
  15. Наріжте тістечка на порційні шматочки і прикрасьте їх за своїм смаком. Смачного чаювання!

Цікавий факт:

Шоколад та м'ята - це одна з класичних комбінацій у світі десертів. Їх сполучення створює освіжаючий ароматний смак, який додає особливого шарму будь-яким солодким ласостям. Саме тому шоколадно-мятні тістечка завжди будуть вдалим вибором для любителів гастрономічних експериментів і незабутніх смакових відчуттів. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь кожною крихтою цього чудового десерту!