Новорічний торт "Ялинка"
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 380 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 180 г кокосової стружки
- 150 г цукру
- 100 г білого шоколаду
- 100 г сметани
- 100 мл вершків 20-25%
- 2 жовтки
- 60 г цукрової пудри
- 1 ч.л. картопляного крохмалю
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/5 ч.л. ваніліну
Рецепт приготування:
- У мисці з'єднайте жовтки та залиште при кімнатній температурі. Вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте невеликими кубиками і залиште на півгодини при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
- Використовуючи міксер, збийте жовтки до пишності і, не переставаючи збивати, додайте тонким струмом половину цукру. Змішуйте на високій швидкості до однорідної консистенції.
- Не перестаючи збивати жовтковий крем, додайте по ложці сметану та цукор, що залишився, змішуйте до повного розчинення крихіток цукру.
- Додайте по кубику вершкового масла, збиваючи до однорідності після кожного додавання. Просійте склянку борошна через сито разом з розпушувачем в одну миску і розмішайте.
- Збиваючи масляний крем міксером, додайте борошняну суміш. Поступово додайте залишок борошна, просіюючи його через сито і замішуючи тісто спочатку ложкою, а потім рукою.
- Замісіть тісто на столі, посипаному борошном, накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник принаймні на півгодини (краще на ніч).
- Вийміть тісто і розкатайте його в шар товщиною близько 6-8 мм. Виріжте з розкатаного тіста шестикутні зірки за шаблоном або за допомогою спеціальних форм (від найбільшої до найменшої - по одній меншої за іншою у діаметрі).
- Повинно вийти близько 12 коржів різного діаметра. Покрийте лист пергаментним папером, перекладіть на нього найбільший корж і проколіть його виделкою в кількох місцях.
- Випікайте корж при 200 °C близько 10-15 хвилин. Вийміть лист, перекладіть корж на решітку і залиште його висихати. На лист перекладіть другу зірочку, проколіть її виделкою і відправте на 10 хвилин у розігріту духовку.
- Таким чином випікайте до легкого золотистого кольору всю решту коржів, перед цим проколіть їх усі виделкою. Дайте їм повністю охолонути.
- Змішайте вершки зі свіжонарізаним білим шоколадом у одній мисці, поставте цю суміш на водяну баню. Нагрівайте крем, помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
- У окремій мисці змішайте кокосову стружку (найкраще розмеліть її в кавомолці або блендері до стану дрібної крихти), крохмаль, цукрову пудру й ванілін.
- Помішуючи кокосову суху суміш, влийте до неї розтоплений шоколад з вершками і замішайте до повної однорідності.
- Покрийте кожну зірку-корж рівномірним шаром кокосово-шоколадного крему (товщина крему 2-3 мм) і залиште коржі з кремом висихати протягом кількох годин при кімнатній температурі.
- Перед подачею на стіл ретельно складіть коржі один на одного (знизу - найбільший, зверху - найменший), зсуньте їх в різні боки по висоті. Новорічний торт "Ялинка" можна подавати до столу відразу після зборки. Смачного чаювання!
Додаткова інформація:
- Замість білого шоколаду можна використовувати молочний чи темний шоколад для зміни смакових відтінків торта.
- Експериментуйте з декором, використовуючи кольорові крихти, кришталевий цукор або прикраси у формі ялинкових прикрас для створення ще більш святкового вигляду.
- Прикрасьте ялинку зеленими гілками м'яти або малиною для натурального та ароматного декору.
Нехай ваш Новий рік буде солодким і магічним разом з цим чудовим тортом "Ялинка"!