Новорічний торт "Ялинка"

Новорічний торт "Ялинка"
4.1
(11)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 380 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 180 г кокосової стружки
  • 150 г цукру
  • 100 г білого шоколаду
  • 100 г сметани
  • 100 мл вершків 20-25%
  • 2 жовтки
  • 60 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. картопляного крохмалю
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/5 ч.л. ваніліну

Рецепт приготування:

  1. У мисці з'єднайте жовтки та залиште при кімнатній температурі. Вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте невеликими кубиками і залиште на півгодини при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
  2. Використовуючи міксер, збийте жовтки до пишності і, не переставаючи збивати, додайте тонким струмом половину цукру. Змішуйте на високій швидкості до однорідної консистенції.
  3. Не перестаючи збивати жовтковий крем, додайте по ложці сметану та цукор, що залишився, змішуйте до повного розчинення крихіток цукру.
  4. Додайте по кубику вершкового масла, збиваючи до однорідності після кожного додавання. Просійте склянку борошна через сито разом з розпушувачем в одну миску і розмішайте.
  5. Збиваючи масляний крем міксером, додайте борошняну суміш. Поступово додайте залишок борошна, просіюючи його через сито і замішуючи тісто спочатку ложкою, а потім рукою.
  6. Замісіть тісто на столі, посипаному борошном, накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник принаймні на півгодини (краще на ніч).
  7. Вийміть тісто і розкатайте його в шар товщиною близько 6-8 мм. Виріжте з розкатаного тіста шестикутні зірки за шаблоном або за допомогою спеціальних форм (від найбільшої до найменшої - по одній меншої за іншою у діаметрі).
  8. Повинно вийти близько 12 коржів різного діаметра. Покрийте лист пергаментним папером, перекладіть на нього найбільший корж і проколіть його виделкою в кількох місцях.
  9. Випікайте корж при 200 °C близько 10-15 хвилин. Вийміть лист, перекладіть корж на решітку і залиште його висихати. На лист перекладіть другу зірочку, проколіть її виделкою і відправте на 10 хвилин у розігріту духовку.
  10. Таким чином випікайте до легкого золотистого кольору всю решту коржів, перед цим проколіть їх усі виделкою. Дайте їм повністю охолонути.
  11. Змішайте вершки зі свіжонарізаним білим шоколадом у одній мисці, поставте цю суміш на водяну баню. Нагрівайте крем, помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
  12. У окремій мисці змішайте кокосову стружку (найкраще розмеліть її в кавомолці або блендері до стану дрібної крихти), крохмаль, цукрову пудру й ванілін.
  13. Помішуючи кокосову суху суміш, влийте до неї розтоплений шоколад з вершками і замішайте до повної однорідності.
  14. Покрийте кожну зірку-корж рівномірним шаром кокосово-шоколадного крему (товщина крему 2-3 мм) і залиште коржі з кремом висихати протягом кількох годин при кімнатній температурі.
  15. Перед подачею на стіл ретельно складіть коржі один на одного (знизу - найбільший, зверху - найменший), зсуньте їх в різні боки по висоті. Новорічний торт "Ялинка" можна подавати до столу відразу після зборки. Смачного чаювання!

Додаткова інформація:

  • Замість білого шоколаду можна використовувати молочний чи темний шоколад для зміни смакових відтінків торта.
  • Експериментуйте з декором, використовуючи кольорові крихти, кришталевий цукор або прикраси у формі ялинкових прикрас для створення ще більш святкового вигляду.
  • Прикрасьте ялинку зеленими гілками м'яти або малиною для натурального та ароматного декору.

Нехай ваш Новий рік буде солодким і магічним разом з цим чудовим тортом "Ялинка"!