Новорічний торт "Ялинка"
                                    
                        Час приготування:
                        480 хв.
                    
                Кухня
                
                Інгредієнти:
- 380 г борошна
 - 200 г вершкового масла
 - 180 г кокосової стружки
 - 150 г цукру
 - 100 г білого шоколаду
 - 100 г сметани
 - 100 мл вершків 20-25%
 - 2 жовтки
 - 60 г цукрової пудри
 - 1 ч.л. картопляного крохмалю
 - 1 ч.л. розпушувача
 - 1/5 ч.л. ваніліну
 
Рецепт приготування:
- У мисці з'єднайте жовтки та залиште при кімнатній температурі. Вийміть вершкове масло з холодильника, наріжте невеликими кубиками і залиште на півгодини при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
 - Використовуючи міксер, збийте жовтки до пишності і, не переставаючи збивати, додайте тонким струмом половину цукру. Змішуйте на високій швидкості до однорідної консистенції.
 - Не перестаючи збивати жовтковий крем, додайте по ложці сметану та цукор, що залишився, змішуйте до повного розчинення крихіток цукру.
 - Додайте по кубику вершкового масла, збиваючи до однорідності після кожного додавання. Просійте склянку борошна через сито разом з розпушувачем в одну миску і розмішайте.
 - Збиваючи масляний крем міксером, додайте борошняну суміш. Поступово додайте залишок борошна, просіюючи його через сито і замішуючи тісто спочатку ложкою, а потім рукою.
 - Замісіть тісто на столі, посипаному борошном, накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник принаймні на півгодини (краще на ніч).
 - Вийміть тісто і розкатайте його в шар товщиною близько 6-8 мм. Виріжте з розкатаного тіста шестикутні зірки за шаблоном або за допомогою спеціальних форм (від найбільшої до найменшої - по одній меншої за іншою у діаметрі).
 - Повинно вийти близько 12 коржів різного діаметра. Покрийте лист пергаментним папером, перекладіть на нього найбільший корж і проколіть його виделкою в кількох місцях.
 - Випікайте корж при 200 °C близько 10-15 хвилин. Вийміть лист, перекладіть корж на решітку і залиште його висихати. На лист перекладіть другу зірочку, проколіть її виделкою і відправте на 10 хвилин у розігріту духовку.
 - Таким чином випікайте до легкого золотистого кольору всю решту коржів, перед цим проколіть їх усі виделкою. Дайте їм повністю охолонути.
 - Змішайте вершки зі свіжонарізаним білим шоколадом у одній мисці, поставте цю суміш на водяну баню. Нагрівайте крем, помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
 - У окремій мисці змішайте кокосову стружку (найкраще розмеліть її в кавомолці або блендері до стану дрібної крихти), крохмаль, цукрову пудру й ванілін.
 - Помішуючи кокосову суху суміш, влийте до неї розтоплений шоколад з вершками і замішайте до повної однорідності.
 - Покрийте кожну зірку-корж рівномірним шаром кокосово-шоколадного крему (товщина крему 2-3 мм) і залиште коржі з кремом висихати протягом кількох годин при кімнатній температурі.
 - Перед подачею на стіл ретельно складіть коржі один на одного (знизу - найбільший, зверху - найменший), зсуньте їх в різні боки по висоті. Новорічний торт "Ялинка" можна подавати до столу відразу після зборки. Смачного чаювання!
 
Додаткова інформація:
- Замість білого шоколаду можна використовувати молочний чи темний шоколад для зміни смакових відтінків торта.
 - Експериментуйте з декором, використовуючи кольорові крихти, кришталевий цукор або прикраси у формі ялинкових прикрас для створення ще більш святкового вигляду.
 - Прикрасьте ялинку зеленими гілками м'яти або малиною для натурального та ароматного декору.
 
Нехай ваш Новий рік буде солодким і магічним разом з цим чудовим тортом "Ялинка"!