Піца з куркою та грибами

Піца з куркою та грибами
4.8
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Дріжджове тісто для піци:

  • 200 г борошна
  • 120 мл чистої води
  • 30 мл оливкової олії (або соняшникової)
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 1/4 ч.л. солі

Начинка для піци:

  • 1 куряче філе
  • 150-200 г печеріць
  • 1 помідор
  • 100 г сиру
  • 3 ст.л. кетчупу
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. майонезу
  • 1 ч.л. сушеного базиліку
  • перець, сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Змішайте борошно з сіллю та дріжджами. У окремому посуді змішайте олію з теплою водою та додайте отриману суміш до сухої маси, спочатку помішуючи ложкою, а потім руками.
  2. Помістіть тісто для піци на стіл (за необхідності можна додати трохи більше борошна). Перекладіть його в миску, змащену рослинною олією, накрийте харчовою плівкою або рушником і залиште протягом 45-60 хвилин у теплому місці.
  3. Ретельно промийте печериці та наріжте їх тонкими пластинами. Очистіть та наріжте цибулю тонкими напівкільцями. Промийте помідори та наріжте їх тонкими півколами. Натріть сир на дрібну тертку.
  4. Промийте філе та обсушіть його, наріжте невеликими кубиками. Розігрійте на сковороді декілька ложок рослинної олії і обсмажте філе на сильному вогні, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком.
  5. Розкатайте тісто руками (приблизно 2-3 хвилини) до 5 мм товщини (можна одразу вирізати з нього круг). Перекладіть розкатане тісто на пекарську форму, перед тим змастивши її рослинною олією.
  6. Очистіть часник і пропустіть його через прес для часнику, змішайте з кетчупом та майонезом, посоліть і поперчіть за смаком. Розподіліть отриманий соус на тісті, потім розмістіть шарами спочатку курку, потім свіжі гриби, цибулю, помідори і рівномірно посипте тертим сиром.
  7. Піца з куркою та грибами готується приблизно 15 хвилин при температурі 200/220 °C. Вийміть форму з духовки, наріжте піцу на шматочки і подайте до столу. Смачного!

Додаткові відомості:

  • До тіста можна додати інші спеції, наприклад, сушений орегано або тим'ян, щоб надати більше смаку.
  • Спробуйте додати до начинки інші улюблені інгредієнти, наприклад, перець чилі або мариновані оливки, щоб створити свій власний варіант піци.
  • Подавайте піцу зі свіжою зеленню, такою як салатом або зеленою цибулею, для більш насиченого смаку і свіжості.