Торт "Сльоза слона"
Кухня
Інгредієнти:
Корж для торту "Сльоза слона":
- 6 яєць
- 6 ст. л. цукру
- 3 ст. л. какао-порошку
- 2 ст. л. борошна
- 1 ч. л. соди (згашеної оцтом)
Крем для торту:
- 350-400 г згущеного молока
- 200 г вершкового масла
- 50 г горіхів (грецькі, арахіс, миндаль тощо)
Глазур для торту:
- 50 г чорного шоколаду
- 3 ст. л. вершків 10% (можна замінити 1 ст. л. масла та 2 ст. л. молока)
- 2 стиглих банана
Рецепт приготування:
- Розділіть білки та жовтки та відкладіть білки в холодильник. Змішайте жовтки разом з просіяним борошном та какао-порошком, додайте цукор і перемішайте за допомогою віночка або лопатки.
- Гашену соду додайте до тіста, перемішайте. Повинне утворитися густе тісто.
- Використовуючи міксер, збийте білки до стійких піків, додайте щіпку солі або кілька крапель лимонного соку.
- Обережно вмішайте 2-3 ст. л. збитих білків в шоколадне тісто.
- Поступово додавайте решту білків по 2-3 ложки.
- Покрийте форму для випічки папером або змастіть дно та борти маслом, а потім обсипте манкою. Вилийте туди тісто і поставте в розігріту до 180°C духовку.
- Пекіть корж для торту "Сльоза слона" приблизно півгодини. Потім вийміть форму, обережно переверніть шоколадний корж на плоску поверхню і покладіть посередині вздовж нього качалку..
- Покрийте качалку однією половиною коржа та обмотайте зігнутий навпіл бісквіт рушником. Залиште в такому стані до майже повного охолодження. Потім відверніть рушник, вийміть качалку та залиште корж охолоджуватися.
- У цей самий час вийміть вершкове масло для крему з холодильника та поріжте його невеликими шматочками. За 15-25 хвилин воно стане м'яким і трохи розтане. Збийте його міксером до пишності та долийте тонким струмочком згущене молоко. Збивайте ще 2-3 хвилини до шовковистої кремової консистенції, закрийте миску кришкою і відправте в холодильник на півгодини-годину, щоб масло загусло.
- Змажте внутрішню поверхню бісквіту частиною крему, покладіть очищені банани (кінчики з обох боків можна обрізати).
- Покрийте банани майже всім залишком крему і трохи згорніть бісквіт, щоб отримати торт у вигляді напівмісяця. Змастіть бік торту кремом по всій довжині.
- Шоколад для глазурі дрібно нарубайте, змішайте з молоком та маслом або вершками та поставте на водяну баню. Помішуючи, нагрівайте суміш до розчинення шоколаду, а потім відразу зніміть з вогню. Покрийте теплою глазур'ю поверхню торту та поставте його в холодильник на 10-15 хвилин, щоб вона затверділа.
- Посипте кремову поверхню подрібненими горіхами на свій смак, після чого відправте торт "Сльоза слона" на 4-6 годин (або на ніч) в холодильник для просочення коржа. Подавайте порціонними шматочками та насолоджуйтеся чаєм з цим чудовим тортом!
Цікавий факт:
Цей торт отримав свою назву завдяки формі коржа, який виглядає як напівмісяць, схожий на сльозу слона. Він також є справжньою солодкою втіхою для любителів шоколаду та бананів. Приготуйте його для особливого випадку або просто для того, щоб порадувати себе та своїх близьких. Смачного!