Торт "Сльоза слона"

Торт "Сльоза слона"
4.4
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Корж для торту "Сльоза слона":

  • 6 яєць
  • 6 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. какао-порошку
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. соди (згашеної оцтом)

Крем для торту:

  • 350-400 г згущеного молока
  • 200 г вершкового масла
  • 50 г горіхів (грецькі, арахіс, миндаль тощо)

Глазур для торту:

  • 50 г чорного шоколаду
  • 3 ст. л. вершків 10% (можна замінити 1 ст. л. масла та 2 ст. л. молока)
  • 2 стиглих банана

Рецепт приготування:

  1. Розділіть білки та жовтки та відкладіть білки в холодильник. Змішайте жовтки разом з просіяним борошном та какао-порошком, додайте цукор і перемішайте за допомогою віночка або лопатки.
  2. Гашену соду додайте до тіста, перемішайте. Повинне утворитися густе тісто.
  3. Використовуючи міксер, збийте білки до стійких піків, додайте щіпку солі або кілька крапель лимонного соку.
  4. Обережно вмішайте 2-3 ст. л. збитих білків в шоколадне тісто.
  5. Поступово додавайте решту білків по 2-3 ложки.
  6. Покрийте форму для випічки папером або змастіть дно та борти маслом, а потім обсипте манкою. Вилийте туди тісто і поставте в розігріту до 180°C духовку.
  7. Пекіть корж для торту "Сльоза слона" приблизно півгодини. Потім вийміть форму, обережно переверніть шоколадний корж на плоску поверхню і покладіть посередині вздовж нього качалку..
  8. Покрийте качалку однією половиною коржа та обмотайте зігнутий навпіл бісквіт рушником. Залиште в такому стані до майже повного охолодження. Потім відверніть рушник, вийміть качалку та залиште корж охолоджуватися.
  9. У цей самий час вийміть вершкове масло для крему з холодильника та поріжте його невеликими шматочками. За 15-25 хвилин воно стане м'яким і трохи розтане. Збийте його міксером до пишності та долийте тонким струмочком згущене молоко. Збивайте ще 2-3 хвилини до шовковистої кремової консистенції, закрийте миску кришкою і відправте в холодильник на півгодини-годину, щоб масло загусло.
  10. Змажте внутрішню поверхню бісквіту частиною крему, покладіть очищені банани (кінчики з обох боків можна обрізати).
  11. Покрийте банани майже всім залишком крему і трохи згорніть бісквіт, щоб отримати торт у вигляді напівмісяця. Змастіть бік торту кремом по всій довжині.
  12. Шоколад для глазурі дрібно нарубайте, змішайте з молоком та маслом або вершками та поставте на водяну баню. Помішуючи, нагрівайте суміш до розчинення шоколаду, а потім відразу зніміть з вогню. Покрийте теплою глазур'ю поверхню торту та поставте його в холодильник на 10-15 хвилин, щоб вона затверділа.
  13. Посипте кремову поверхню подрібненими горіхами на свій смак, після чого відправте торт "Сльоза слона" на 4-6 годин (або на ніч) в холодильник для просочення коржа. Подавайте порціонними шматочками та насолоджуйтеся чаєм з цим чудовим тортом!

Цікавий факт:

Цей торт отримав свою назву завдяки формі коржа, який виглядає як напівмісяць, схожий на сльозу слона. Він також є справжньою солодкою втіхою для любителів шоколаду та бананів. Приготуйте його для особливого випадку або просто для того, щоб порадувати себе та своїх близьких. Смачного!