Божевільний пиріг "Crazy cake"
Кухня
Інгредієнти:
- 450-500 мл чистої холодної води
- 450 г борошна
- 400 г цукру
- 200-220 мл рослинної олії без запаху
- 70-80 г какао-порошку
- 2 ст. л. винного або яблучного оцту
- 2 ч. л. соди (або 4 ч. л. розпушувача)
- 15 г ванільного цукру
- 1 ч. л. солі
Рецепт приготування:
- В одній мисці просійте борошно через сито, додайте соду (або розпушувач), какао-порошок, ванільний цукор, звичайний цукор та сіль. Перемішайте цю суміш.
- В окремій мисці змішайте воду з рослинною олією та оцтом. Поступово доливайте цю масляну рідину до сухої суміші, перемішуючи добре віночком, а потім ложкою до однорідної консистенції. За бажанням, в цей момент можна додати нарізані горішки або сухофрукти.
- Влийте тісто у форму діаметром 22 см і відправте в попередньо розігріту до 180°C духовку. Пекіть божевільний шоколадний пиріг протягом 30-40 хвилин.
- Готовий пиріг вийміть з форми, поставте на решітку і охолодіть. Теплий або охолоджений "Crazy Cake" можна полити шоколадною глазур'ю, кремом або ганашем на ваш смак та подавати як самостійну страву (додавши до тіста горішки).
- Також можна розрізати бісквіт на коржі та приготувати з них домашній торт з будь-яким кремом, джемом або фруктами. Приємного чаювання!
Божевільний шоколадний пиріг "Crazy Cake" - це чудовий спосіб порадувати себе та близьких вдома. Його легкість у приготуванні робить його ідеальним варіантом для тих, хто тільки починає вивчати кулінарію. Насолоджуйтеся цим солодким десертом і додайте свою нотку до рецепту, роблячи його ще більш особливішим!