Божевільний пиріг "Crazy cake"

Божевільний пиріг "Crazy cake"
4.0
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 450-500 мл чистої холодної води
  • 450 г борошна
  • 400 г цукру
  • 200-220 мл рослинної олії без запаху
  • 70-80 г какао-порошку
  • 2 ст. л. винного або яблучного оцту
  • 2 ч. л. соди (або 4 ч. л. розпушувача)
  • 15 г ванільного цукру
  • 1 ч. л. солі

Рецепт приготування:

  1. В одній мисці просійте борошно через сито, додайте соду (або розпушувач), какао-порошок, ванільний цукор, звичайний цукор та сіль. Перемішайте цю суміш.
  2. В окремій мисці змішайте воду з рослинною олією та оцтом. Поступово доливайте цю масляну рідину до сухої суміші, перемішуючи добре віночком, а потім ложкою до однорідної консистенції. За бажанням, в цей момент можна додати нарізані горішки або сухофрукти.
  3. Влийте тісто у форму діаметром 22 см і відправте в попередньо розігріту до 180°C духовку. Пекіть божевільний шоколадний пиріг протягом 30-40 хвилин.
  4. Готовий пиріг вийміть з форми, поставте на решітку і охолодіть. Теплий або охолоджений "Crazy Cake" можна полити шоколадною глазур'ю, кремом або ганашем на ваш смак та подавати як самостійну страву (додавши до тіста горішки).
  5. Також можна розрізати бісквіт на коржі та приготувати з них домашній торт з будь-яким кремом, джемом або фруктами. Приємного чаювання!

Божевільний шоколадний пиріг "Crazy Cake" - це чудовий спосіб порадувати себе та близьких вдома. Його легкість у приготуванні робить його ідеальним варіантом для тих, хто тільки починає вивчати кулінарію. Насолоджуйтеся цим солодким десертом і додайте свою нотку до рецепту, роблячи його ще більш особливішим!