Торт "Бите скло" з бісквітом
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта "Бите скло":
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 100-120 г борошна
- 2 ст.л. вершкового масла (30 г)
- щіпка ваніліну та солі
Желе для торта "Бите скло":
- 0,5 кг сметани 20%
- 100 г цукру
- 15 г желатину
- 10 г ванільного цукру
- 3 упаковки сухого концентрату для желе (різного кольору)
- консервовані персики, близько 100 г (за бажанням)
Рецепт приготування:
- Приготуйте різнокольорове желе: пересипте кожен пакетик у окрему миску, залийте кожну суміш 250 мл окропу та ретельно розмішайте. Після повного охолодження поставте желе в холодильник на 3-4 години для застигання.
- У той час як желе застигає, готуйте бісквіт для торта: збийте яйця кімнатної температури до утворення піни, додайте цукор поступово і збийте міксером близько 5 хвилин на високій швидкості, поки маса не побіліє і загусне
- Поступово додайте за допомогою лопатки борошно, ванілін, сіль та замішайте однорідне тісто.
- Додайте розтоплене вершкове масло (можна замінити рослинним) і ретельно перемішайте.
- Перекладіть тісто у форму для випічки діаметром близько 20-22 см (попередньо встиліть дно папером для випічки).
- Випікайте близько 20-30 хвилин при 180°C до отримання золотистої скоринки. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником і залиште до повного охолодження.
- Охолоджений бісквітний корж вийміть з форми і обережно обріжте гострим ножем краї. Поділіть бісквіт на два рівних диски. Один (нижній) залиште цілим, а другий ріжте на великі кубики або пластини. За бажанням, ви можете залишити корж цілим та використовувати його як основу торта "Бите скло".
- Желатин залийте 150 мл холодної води і залиште на 15 хвилин для набухання. Як тільки желатин набухне, поставте його на водяну баню та, помішуючи, нагрівайте до повного розчинення (не доводьте до кипіння). Охолодіть розчинений желатин.
- З'єднайте сметану з цукром та ванільним цукром, збийте міксером до пишності. Не перестаючи збивати, влийте розпущений желатин та вимішайте до однорідності.
- Вийміть желе всіх кольорів з посудин і поріжте ножем на шматочки.
- Також відкиньте консервовані персики на друшляк, а потім наріжте їх дрібними шматочками.
- Об'єднайте в одній мисці подрібнену частину бісквіта (не обов'язково), шматочки кольорового желе, персики, залейте все сметанним кремом з желатином і добре перемішайте.
- Велику миску або форму для випічки встиліть харчовою плівкою та трамбуйте туди масу з шматочків бісквіту, сметанного крему та желе. Поставте зверху цілий корж, натисніть трохи і накрийте кришкою або заверніть у харчову плівку. Залиште торт "Бите скло" з бісквітом на 4-6 годин (краще залишити на ніч) у холодильнику.
- Готовий торт переверніть на велику плоску тарілку, зніміть плівку та прикрасьте на свій смак. Смачного!
Нехай цей рецепт стане вашою кулінарною візитною карткою, де ви зможете втілити свою творчість і побалувати близьких чудовим десертом. Відважтеся на експерименти та насолоджуйтеся процесом готування!