Торт "Бите скло" з бісквітом

Торт "Бите скло" з бісквітом
4.1
(6)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта "Бите скло":

  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 100-120 г борошна
  • 2 ст.л. вершкового масла (30 г)
  • щіпка ваніліну та солі

Желе для торта "Бите скло":

  • 0,5 кг сметани 20%
  • 100 г цукру
  • 15 г желатину
  • 10 г ванільного цукру
  • 3 упаковки сухого концентрату для желе (різного кольору)
  • консервовані персики, близько 100 г (за бажанням)

Рецепт приготування:

  1. Приготуйте різнокольорове желе: пересипте кожен пакетик у окрему миску, залийте кожну суміш 250 мл окропу та ретельно розмішайте. Після повного охолодження поставте желе в холодильник на 3-4 години для застигання.
  2. У той час як желе застигає, готуйте бісквіт для торта: збийте яйця кімнатної температури до утворення піни, додайте цукор поступово і збийте міксером близько 5 хвилин на високій швидкості, поки маса не побіліє і загусне
  3. Поступово додайте за допомогою лопатки борошно, ванілін, сіль та замішайте однорідне тісто.
  4. Додайте розтоплене вершкове масло (можна замінити рослинним) і ретельно перемішайте.
  5. Перекладіть тісто у форму для випічки діаметром близько 20-22 см (попередньо встиліть дно папером для випічки).
  6. Випікайте близько 20-30 хвилин при 180°C до отримання золотистої скоринки. Вийміть форму з духовки, накрийте легким рушником і залиште до повного охолодження.
  7. Охолоджений бісквітний корж вийміть з форми і обережно обріжте гострим ножем краї. Поділіть бісквіт на два рівних диски. Один (нижній) залиште цілим, а другий ріжте на великі кубики або пластини. За бажанням, ви можете залишити корж цілим та використовувати його як основу торта "Бите скло".
  8. Желатин залийте 150 мл холодної води і залиште на 15 хвилин для набухання. Як тільки желатин набухне, поставте його на водяну баню та, помішуючи, нагрівайте до повного розчинення (не доводьте до кипіння). Охолодіть розчинений желатин.
  9. З'єднайте сметану з цукром та ванільним цукром, збийте міксером до пишності. Не перестаючи збивати, влийте розпущений желатин та вимішайте до однорідності.
  10. Вийміть желе всіх кольорів з посудин і поріжте ножем на шматочки.
  11. Також відкиньте консервовані персики на друшляк, а потім наріжте їх дрібними шматочками.
  12. Об'єднайте в одній мисці подрібнену частину бісквіта (не обов'язково), шматочки кольорового желе, персики, залейте все сметанним кремом з желатином і добре перемішайте.
  13. Велику миску або форму для випічки встиліть харчовою плівкою та трамбуйте туди масу з шматочків бісквіту, сметанного крему та желе. Поставте зверху цілий корж, натисніть трохи і накрийте кришкою або заверніть у харчову плівку. Залиште торт "Бите скло" з бісквітом на 4-6 годин (краще залишити на ніч) у холодильнику.
  14. Готовий торт переверніть на велику плоску тарілку, зніміть плівку та прикрасьте на свій смак. Смачного!

Нехай цей рецепт стане вашою кулінарною візитною карткою, де ви зможете втілити свою творчість і побалувати близьких чудовим десертом. Відважтеся на експерименти та насолоджуйтеся процесом готування!