Буреки з м'ясом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг яловичого фаршу
- 250 г готового тіста Філо (рецепт в розділі Тісто)
- 2 цибулини
- 1 яйце + 2 ст.л. молока
- великий пучок зелені (кроп, петрушка, кінза, зелена цибуля)
- 1-2 зубчики часнику
- 0,5 ч.л. паприки
- кунжут - за смаком
- сіль, перець і спеції - за смаком
Тісто Філо можна замінити бездріжджовим листковим тістом.
Рецепт приготування:
- Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками, обсмажити в 1-2 ст. л. рослинної олії до легкого золотистого кольору на слабкому вогні, помішуючи лопаткою. Після цього промокнути смажену цибулю серветками, додати до фаршу, поперчити, посолити, додати спеції, дрібно нарізану зелень, паприку, пропущений через часникодавку часник і добре перемішати.
- Тісто Філо потрібно заздалегідь приготувати і дати йому відпочити, перевірений поетапний рецепт є на нашому сайті в розділі "Випічка/Тісто". Можна також використовувати розморожене бездріжджове листкове тісто. Розкачати тісто в квадрат, нарізати його на 4 рівні квадрати.
- По центру кожного квадрату розкласти начинку.
- З'єднати краї тіста над начинкою по всій довжині смужки.
- Згорнути всі чотири трубочки з м'ясною начинкою в рулет, викласти на лист, покритий пекарським папером. Яйце збити з молоком за допомогою виделки, змазати поверхню буреків яєчною сумішшю за допомогою силіконової щітки, посипати кунжутом.
- Випікати буреки з м'ясом протягом 20-25 хвилин при 200°C до легкої золотистості. Витягти лист із духовки, змастити поверхню пиріжків шматочками вершкового масла і відправити ще на 3-5 хвилин у духовку. Подавати буреки до столу гарячими. Смачного!
Додаткова інформація:
Цей рецепт буреків - справжня гурманська насолода. Відкрийте для себе неперевершений смак Середземномор'я, який додасть різноманіття до вашого столу. Буреки можна подавати як основну страву, або як закуску на святковому столі. Різноманіття спецій та свіжа зелень роблять страву незабутньою!