Дієтичні сирники у духовці

Дієтичні сирники у духовці
4.7
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г знезжиреного сиру (найкраще - пастоподібного)
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. манної крупи (або вівсяних висівок)
  • 2 ст.л. цукру (або замінник цукру за смаком)
  • 2 ст.л. борошна
  • 0,5 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Сир обов'язково протерти через сито або ретельно розтерти виделкою. Найкраще після цього збити сир блендером, щоб він став пастоподібним. Яйце збити в окремій мисці виделкою, додати до нього сіль, цукор, ще раз збити і влити яєчну масу до сиру. Перемішати лопаткою до однорідності.
  2. Додати до сиру манну крупу, перемішати і залишити на 15-20 хвилин, щоб крупа набухла.
  3. Після цього сформувати з сирної маси невеликі шайби, обваляти їх з усіх сторін у борошні та викласти на лист, застелений пергаментом. Випікати приблизно 10 хвилин в духовці, розігрітій до 200°C.
  4. Подавати дієтичні сирники можна з нежирною сметаною або йогуртом - для нежирної версії. Або з джемом та згущеним молоком - для солодких сирників. Смачного!

Цікавий факт:

Сир - це чудове джерело білка та кальцію, які сприяють зміцненню кісток та забезпечують м'язовий ріст. Тому ці дієтичні сирники - ідеальний варіант для здорового перекусу чи сніданку.