Торт Рафаелло: м'який та дуже смачний

Торт Рафаелло: м'який та дуже смачний
4.9
(6)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для коржів:

  • борошно — 1 склянка
  • кокосова стружка — 1 склянка
  • цукор — 1,5 склянки
  • яйця — 7 шт.
  • розпушувач — 3 ч.л.

Для крему:

  • молоко 2,5% жирності — 2 склянки
  • цукор — 1 склянка
  • борошно — 4 ст.л.
  • масло вершкове — 180 г
  • білий шоколад — 350 г
  • мигдальне борошно — 100 г

Рецепт приготування:

  1. Відділяємо жовтки від білків, переливаємо в окремий посуд і відставляємо вбік. Вони знадобляться для крему.
  2. Білки збиваємо в міцну піну, потім поступово додаємо цукор.
  3. Додаємо в суміш залишені інгредієнти.
  4. Тісто розливаємо у форми. Має вийти близько 4 коржів діаметром 23 см. Їх треба випікати окремо по 15-20 хвилин при 170 градусах за Цельсієм. Важливо, щоб бісквіт залишався світлим.
  5. Поки коржі готуються, молоко нагріваємо, але не доводимо до кипіння.
  6. До жовтків домішуємо борошно і цукор. Вливаємо молоко, швидко перемішуємо, щоб яйця не згорнулись в негарні грудочки. Прогріваємо на водяній бані до загусання.
  7. Масло з горіховим борошном і шоколадом розігріваємо в мікрохвильовці. Доки інгредієнти остигають, періодично помішуємо, щоб вони не розшарувалися. Потім відправляємо в холодильник на чверть години і остаточно доводимо до однорідності.
  8. Збиваємо масляний крем, додаючи по столовій ложці заварного. Потім збираємо торт і прикрашаємо.

Додаткові поради:

Торт буде ще смачнішим, якщо перед збіркою бісквітні коржі скропити молоком. Це надасть торту додаткову вологість та м'якість. Для прикраси можна використовувати свіжі ягоди або тонкі пластинки білого шоколаду, що не тільки збагатить смак, але й додасть вишуканості вигляду. За бажанням, в крем можна додати трохи ванілі або кокосового лікеру для більш виразного аромату.