Пончики з начинкою (пишні)

Пончики з начинкою (пишні)
4.1
(11)
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 800 г
  • яйце – 2 шт.
  • вода – 100 мл
  • молоко – 500 мл
  • сухі дріжджі – 11 г
  • маргарин або вершкове масло – 150 г
  • цукор – 3 ст. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • Варене згущене молоко – 1 банка
  • соняшникова олія для смаження
  • цукрова пудра

Рецепт приготування:

  1. Змішуємо молоко з водою та легко підігріваємо на повільному вогні. Всипаємо сухі дріжджі та цукор, після змішування інгредієнтів залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
  2. Тепер вводимо соняшникову олію, сіль та яйця. Перемішуємо всі додані компоненти ложкою. Невеликими порціями додаємо просіяне борошно та приступаємо до приготування нашого тіста.
  3. Викладаємо суміш на робочу поверхню, присипану борошном, і перемішуємо руками. Готове тісто має бути еластичним, достатньо м'яким, не липнути до рук, але при цьому не дуже забитим.
  4. Ставимо його у глибоку миску, накриваємо рушником та залишаємо на 1,5 години в будь-якому теплому місці.
  5. Обминаємо тісто руками, за допомогою качалки розкачуємо у пласт та вирізаємо невеликі кружечки. На середину кожного кружечка викладаємо по одній ложці згущеного молока та защипуємо краї, формуючи з них кульки.
  6. Накриваємо напівфабрикати зверху рушником та чекаємо, поки вони підійдуть.
  7. Обсмажуємо кожен пончик у розігрітій соняшниковій олії до золотистої скоринки.
  8. Викладаємо пончики на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Після цього перекладаємо пончики на велику плоску тарілку та зверху посипаємо цукровою пудрою.

Доповнення:

Пончики - це не лише смачний, але й універсальний десерт. Ви можете експериментувати з начинками, додаючи фруктові варення, креми або навіть шматочки шоколаду. Для більш оригінального смаку спробуйте додати в тісто трохи ваніліну або цедру лимона. Також пончики можна декорувати глазур'ю, шоколадом або посипати кольоровою посипкою, щоб зробити їх ще привабливішими для дітей.