Морквяний пиріг: найпростіший і найсмачніший

Морквяний пиріг: найпростіший і найсмачніший
4.3
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г очищеної моркви
  • 200 г цукру
  • 4 курячі яйця
  • 50 мл оливкової олії
  • 20 г розпушувача для тіста
  • 2 щіпки солі
  • 160 г пшеничного борошна

Рецепт приготування:

  1. Натираємо підготовлену моркву на дрібній тертці. Можна використовувати для цієї мети потужний блендер або кухонний подрібнювач.
  2. Яйця збиваємо з цукром, олією та сіллю у пухку, однорідну масу.
  3. Змішуємо її з тертою морквою.
  4. Додаємо в борошно розпушувач, просіюємо у помаранчеву суміш.
  5. Змащуємо роз'ємну форму олією, присипаємо невеликою кількістю борошна.
  6. Виливаємо в неї тісто рівним шаром.
  7. Випікаємо морквяний десерт 50 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
  8. Готовому десерту даємо охолонути повністю у формі.
  9. Викладаємо пиріг на тарілку та запрошуємо домочадців до столу.

Ця випічка чудово поєднується зі збитими вершками, кленовим сиропом та горіхами. Якщо розрізати корж на кілька частин (уздовж), можна отримати відмінний торт на свято. Для цього потрібно промазати кожну частину збитою з цукром домашньою сметаною або заварним кремом. У цьому випадку верх та боки десерта слід посипати підсмаженими подрібненими волоськими горіхами або арахісом.

Додаткова інформація:

Морквяний пиріг – це не тільки смачно, але й корисно. Морква багата на бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А, відомий своїми антиоксидантними властивостями. Також в моркві містяться вітаміни групи В, К та мінерали, які сприяють здоров'ю очей та шкіри.

Цей десерт можна зробити ще більш здоровим, замінивши частину цукру на натуральні підсолоджувачі, наприклад - мед, або агави сироп, а звичайне пшеничне борошно – на цільнозернове або борошно з низьким глікемічним індексом, наприклад, кокосове або мигдальне.