Торт "Графські руїни"

Торт "Графські руїни"
4.0
(11)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 сирі яйця
  • 200 г сметани
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 2 ч.л. харчової соди, погашеної оцтом або лимонною кислотою
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 1 шматочок вершкового масла для форми

Для крему:

  • 1 склянка цукру
  • 0,5 л густої сметани
  • ванілін – за смаком

Для глазурі:

  • 4 ст.л. какао-порошку
  • 4 ст.л. цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 4 ст.л. сметани 20-25%
  • грецькі горіхи для посипання

Рецепт приготування:

  1. Збиваємо міксером яйця до однорідної маси. Додаємо сметану і цукор. Поступово додаємо просіяне борошно і соду.
  2. Даємо тісту постояти півгодини. Змащуємо форму вершковим маслом, виливаємо третину тіста, випікаємо близько 20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів. До решти тіста додаємо какао, випікаємо 2 темні бісквіти.
  3. Збиваємо інгредієнти для крему до отримання густої маси. Відправляємо в холодильник.
  4. Охолоджені темні коржі нарізаємо довільними шматочками.
  5. Обмакуємо шоколадні шматочки в крем і викладаємо хаотично на світлу основу.
  6. Білу масу, що залишилася, виливаємо зверху на торт.
  7. Усі продукти для глазурі змішуємо в каструлі, нагріваємо на водяній бані, до загусання.
  8. Поливаємо торт шоколадним соусом, посипаємо подрібненими горіхами, підсмаженими на сухій сковорідці.

Готовий десерт повинен настоятися в холодильнику мінімум ніч, тому краще випікати його ввечері. Для різноманітності можна додати невеликі порції безе або замінити глазур розтопленим на пару шоколадом.

Доповнення:

Торт "Графські руїни" - це справжній кулінарний шедевр, який поєднує в собі вишуканість і простоту. Його особливість полягає у поєднанні ніжних бісквітів із шоколадним кремом та глазур'ю, створюючи гармонію смаків і текстур. Торт ідеально підходить для святкового столу або просто як елегантний десерт до чаю. Будьте впевнені, що цей рецепт залишить незабутні враження у ваших гостей та близьких!