Торт "Графські руїни"

Час приготування:
50 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 2 сирі яйця
- 200 г сметани
- 1,5 склянки борошна
- 1 склянка цукру
- 2 ч.л. харчової соди, погашеної оцтом або лимонною кислотою
- 2 ст.л. какао-порошку
- 1 шматочок вершкового масла для форми
Для крему:
- 1 склянка цукру
- 0,5 л густої сметани
- ванілін – за смаком
Для глазурі:
- 4 ст.л. какао-порошку
- 4 ст.л. цукру
- 100 г вершкового масла
- 4 ст.л. сметани 20-25%
- грецькі горіхи для посипання
Рецепт приготування:
- Збиваємо міксером яйця до однорідної маси. Додаємо сметану і цукор. Поступово додаємо просіяне борошно і соду.
- Даємо тісту постояти півгодини. Змащуємо форму вершковим маслом, виливаємо третину тіста, випікаємо близько 20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів. До решти тіста додаємо какао, випікаємо 2 темні бісквіти.
- Збиваємо інгредієнти для крему до отримання густої маси. Відправляємо в холодильник.
- Охолоджені темні коржі нарізаємо довільними шматочками.
- Обмакуємо шоколадні шматочки в крем і викладаємо хаотично на світлу основу.
- Білу масу, що залишилася, виливаємо зверху на торт.
- Усі продукти для глазурі змішуємо в каструлі, нагріваємо на водяній бані, до загусання.
- Поливаємо торт шоколадним соусом, посипаємо подрібненими горіхами, підсмаженими на сухій сковорідці.
Готовий десерт повинен настоятися в холодильнику мінімум ніч, тому краще випікати його ввечері. Для різноманітності можна додати невеликі порції безе або замінити глазур розтопленим на пару шоколадом.
Доповнення:
Торт "Графські руїни" - це справжній кулінарний шедевр, який поєднує в собі вишуканість і простоту. Його особливість полягає у поєднанні ніжних бісквітів із шоколадним кремом та глазур'ю, створюючи гармонію смаків і текстур. Торт ідеально підходить для святкового столу або просто як елегантний десерт до чаю. Будьте впевнені, що цей рецепт залишить незабутні враження у ваших гостей та близьких!