Сирна запіканка з яблуками в духовці

Сирна запіканка з яблуками в духовці
4.0
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • сир – 600 г
  • цукор – 4 ст.л.
  • яйця – 2 шт.
  • масло вершкове – 30 г
  • манна крупа – 20 г
  • панірувальні сухарі подрібнені – для посипання
  • ванільний цукор – 10 г
  • яблука – 2 шт.
  • сіль – 1 щіпка
  • сметана – 3 ст.л.

Рецепт приготування:

  1. Уважно відділяємо яєчні жовтки від білків. Ненадовго відкладаємо в сторону білки, а жовтки змішуємо з цукром і гарненько збиваємо.
  2. Збиту яєчну суміш вводимо в сир і ретельно замішуємо.
  3. До утворення стійких піків збиваємо білки і додаємо до решти інгредієнтів.
  4. Розтоплюємо вершкове масло і повільним струмком вливаємо в ємність з сирною масою. Також додаємо по одній щіпці ванільного цукру і солі.
  5. Всипаємо підготовлену манну крупу і все ретельно змішуємо.
  6. Промиваємо кілька разів яблука, трохи просушуємо, за допомогою ножа вирізаємо серцевину з насінням і обрізаємо шкірку. Кожне яблуко нарізаємо тонкими часточками.
  7. Змащуємо шаром соняшникової олії відповідну форму для випічки. А зверху посипаємо шаром подрібнених панірувальних сухарів.
  8. Викладаємо половину порції сирної суміші, а зверху кладемо порізані яблука.
  9. Далі йде шар залишеної сирної суміші, поверхню вирівнюємо ложкою, щоб вона була рівною. Викладаємо сметану і змащуємо суміш зверху.
  10. Форму поміщаємо в розігріту духовку і запікаємо до готовності близько 40 хвилин.

Цікавий факт:

Сирна запіканка – традиційний десерт у багатьох країнах. У кожній кухні є свої унікальні варіації, що відрізняються інгредієнтами та способами приготування. У Франції, наприклад, подібні десерти називають "суфле", а в Італії - "рикотта пиріг". Кожна країна додає свій неповторний смак і аромат, перетворюючи просту сирну запіканку на справжній кулінарний шедевр.