Сирна запіканка з яблуками в духовці

Кухня
Інгредієнти:
- сир – 600 г
- цукор – 4 ст.л.
- яйця – 2 шт.
- масло вершкове – 30 г
- манна крупа – 20 г
- панірувальні сухарі подрібнені – для посипання
- ванільний цукор – 10 г
- яблука – 2 шт.
- сіль – 1 щіпка
- сметана – 3 ст.л.
Рецепт приготування:
- Уважно відділяємо яєчні жовтки від білків. Ненадовго відкладаємо в сторону білки, а жовтки змішуємо з цукром і гарненько збиваємо.
- Збиту яєчну суміш вводимо в сир і ретельно замішуємо.
- До утворення стійких піків збиваємо білки і додаємо до решти інгредієнтів.
- Розтоплюємо вершкове масло і повільним струмком вливаємо в ємність з сирною масою. Також додаємо по одній щіпці ванільного цукру і солі.
- Всипаємо підготовлену манну крупу і все ретельно змішуємо.
- Промиваємо кілька разів яблука, трохи просушуємо, за допомогою ножа вирізаємо серцевину з насінням і обрізаємо шкірку. Кожне яблуко нарізаємо тонкими часточками.
- Змащуємо шаром соняшникової олії відповідну форму для випічки. А зверху посипаємо шаром подрібнених панірувальних сухарів.
- Викладаємо половину порції сирної суміші, а зверху кладемо порізані яблука.
- Далі йде шар залишеної сирної суміші, поверхню вирівнюємо ложкою, щоб вона була рівною. Викладаємо сметану і змащуємо суміш зверху.
- Форму поміщаємо в розігріту духовку і запікаємо до готовності близько 40 хвилин.
Цікавий факт:
Сирна запіканка – традиційний десерт у багатьох країнах. У кожній кухні є свої унікальні варіації, що відрізняються інгредієнтами та способами приготування. У Франції, наприклад, подібні десерти називають "суфле", а в Італії - "рикотта пиріг". Кожна країна додає свій неповторний смак і аромат, перетворюючи просту сирну запіканку на справжній кулінарний шедевр.