Торт Рафаелло

Торт Рафаелло
3.8
(11)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для торта:

  • 400 г борошна
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г маргарину
  • 100 г сметани
  • 1 ст.л. амонію (можна замінити сумішшю 5 г соди, 3 г лимонної кислоти та 10 г борошна)
  • 1 ч.л. соди

Крем для торта Рафаэлло:

  • 600 мл молока
  • 4 яйця
  • 200 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 3 ст.л. борошна
  • 3 ст.л. крохмалю
  • 1-2 ст.л. кокосової стружки
  • 15 г ванільного цукру
  • цукерки Рафаэлло для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть маргарин на слабкому вогні, на водяній бані або в мікрохвильовці, не доводячи до кипіння. Дайте йому повністю охолонути. Змішайте сметану з содою, ретельно перемішайте і залиште на 10 хвилин.
  2. Розбийте яйця в миску і почніть збивати їх міксером. Додайте тонким струмом цукор і продовжуйте вимішувати яєчну масу на високій швидкості до повного розчинення цукру.
  3. Без перерви збиваючи яйця з цукром, влийте тонким струмом розтоплений маргарин, додайте сметану з содою та збийте все до однорідності. Просійте через сито борошно з амонієм, поступово додавайте до рідкої маси і замішуйте м'яке тісто, яке не прилипає до рук.
  4. Заверніть його у харчову плівку і помістіть у холодильник принаймні на 1 годину (найкраще на ніч). Вийміть охолоджене тісто, трохи розімніть його на столі, посипаному борошном, і скачайте ковбаску, наріжте її на 5 рівних частин.
  5. Розкатайте кожну частину тіста в коло діаметром 20 см, перенесіть на пекарську дошку (лист або форму для випікання), покриту пергаментним папером, і проколіть всю поверхню тіста виделкою. Випікайте корж до легкого золотистого кольору протягом 10-15 хвилин при 180°C.
  6. Тим часом розкотити і проколювати другий шматочок тіста, потім вийняти перший корж і спекти другий до готовності. Таким чином спекти і остудити ще 3 коржі. Приготувати крем Рафаелло.
  7. Яйця розбити в миску, додати цукор, просіяти через сито борошно з крохмалем і збити виделкою або віночком до повної однорідності. Молоко влити в каструлю і поставити на вогонь. Помішуючи, довести його до кипіння, після чого влити третину тонким струмом в яєчне тісто, постійно взбиваючи його віночком.
  8. Помішуючи яєчну масу, влити залишок гарячого молока, перелити все назад в каструлю і поставити на вогонь. Проварити заварний крем до легкого загусання протягом 1-2 хвилин після закипання на невеликому вогні.
  9. Зняти каструлю з плити, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Після цього бажано прибрати крем на півгодини-годину в холодильник. Вершкове масло нарізати на шматочки і залишити на півгодини-годину в кімнатній температурі, щоб воно розтало.
  10. Збити вершкове масло міксером на високій швидкості до пишності. Не перестаючи взбивати, додати ванільний цукор і вимішувати ще 1-2 хвилини на високій швидкості. Збиваючи масляний крем, додати до нього ложкою весь заварний крем, вимішуючи до однорідності після кожного разу.
  11. В кінці всипати кокосову стружку і перемішати. Промазати між коржами кокосовим кремом, прикрасити поверхню і боки торта кремом що залишився і рівномірно обсипати торт кокосовою стружкою. Зверху прикрасити його конфетами Рафаелло.
  12. Залишити торт принаймні на 2 години в холодильнику (краще залишити на 4-8 годин). Вийняти готову страву з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного чаювання!