Секретний рецепт: Пиріг з полуницею
Кухня
Інгредієнти:
- 230 гр борошна
- 150 гр цукру (бажано коричневого)
- 150 гр полуниці
- 2 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 100 мл вершків 30-35% (для прикраси)
- 2 ст.л. молока
- 1 ч.л. меленої кориці
- пів ч.л. соди
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин. Яйця вийняти з холодильника, молоко влити в невелику чашку і залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин. Борошно просіяти через сито з корицею, содою, сіллю і розмішати.
- Всипати до розм'якшеного масла цукор і збити міксером до утворення пишної кремової маси. Не перестаючи збивати, вбити по одному яйця, влити молоко і змішувати до повної однорідності.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном або застелити пергаментним папером. Підмішати до яєчно-масляної маси борошняну суміш і вимішати до однорідності.
- Полуницю перебрати, очистити від листя і розрізати вздовж на дві частини. Викласти тісто у форму, покрити його полуницею (розрізом донизу). Відправити форму в розігріту духову шафу.
- Випікати пиріг із полуницею до рум'яності приблизно півгодини. Залежно від вашої духовки часу може знадобитися більше або менше. Вийняти форму з полуничним пирогом і накрити її легким рушником на кілька хвилин.
- Тим часом збити охолоджені вершки до стійких піків. Зняти рушник, вийняти пиріг на тарілку, прикрасити збитими вершками і нарізати порційними шматочками. Пиріг із полуницею смачний і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Полуниця - справжнє багатство вітамінів та антиоксидантів. Цей смачний ягідний пиріг не тільки насолодить ваші смакові рецептори, а й забезпечить організм корисними речовинами. Полуниця покращує зір, сприяє зниженню рівня холестерину та має антиканцерогенну дію. Не сумнівайтеся і насолоджуйтеся натуральними смаками природи разом із цим простим і чарівним рецептом!