Рецепт пирога з лимоном

Рецепт пирога з лимоном
4.5
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий лимон (вагою близько 150 гр)
  • 150 гр цукрової пудри
  • 120 гр вершкового масла
  • 120 гр цукру
  • 120 гр борошна
  • 2 яйця
  • 1/3 ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплому місці. Яйця вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин у кімнатній температурі. З лимона зняти цедру і натерти її на дрібній тертці. З м'якоті вичавити сік і процідити його через сито. Борошно просіяти через сито.
  2. Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки змастити олією і присипати борошном або застелити пергаментним папером. Потім всипати до масла цукор і збити міксером до утворення пишного крему. Не перестаючи збивати, вбити по одному яйця і змішувати до однорідної консистенції.
  3. Підмішати до яєчно-масляної маси борошно і вимішати до однорідності. Всипати цедру лимона, влити половину вичавленого соку і розмішати. За бажанням можна влити сік цілого лимона (якщо ви хочете, щоб пиріг був вологим). Близько 3-4 ст.л. соку залишити для глазурі.
  4. Наприкінці додати соду і перемішати. Викласти тісто з лимонною цедрою і соком у форму і відправити її в розігріту духову шафу. Випікати пиріг із лимоном приблизно 20-25 хвилин.
  5. Тим часом приготувати глазур для лимонного пирога. Близько 3-4 ст.л. соку влити в миску і почати збивати міксером на середній швидкості. Тонкою цівкою всипати цукрову пудру і збивати до утворення тягучої маси.
  6. Вийняти форму з духовки і змастити гарячий пиріг лимонною глазур'ю. Пиріг із лимоном має настоятися близько 10 хвилин. Потім нарізати його порційними шматочками і подавати до столу як десерт. Приємного чаювання!

Лимони - це не тільки дуже ароматні та смачні, а й корисні фрукти. Вони багаті на вітамін C, який покращує імунітет і сприяє здоров'ю шкіри. Додавання лимонного соку та цедри до цього пирога додасть йому свіжого смаку та освіжаючого аромату!