Тарт з полуницею

Тарт з полуницею
4.7
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для тарта з полуницею:

  • 200 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла
  • близько 100 мл холодного молока
  • 30 гр цукру
  • дрібка солі

Заварний крем для тарта з полуницею:

  • 0,5 л молока
  • 4 яйця (жовтки)
  • 70 гр цукру
  • 50-60 гр борошна
  • 10 гр ванільного цукру
  • + 200-300 гр полуниці

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно з цукром і сіллю просіяти через сито і розмішати. Масло порізати дрібними шматочками, додати до борошняної суміші і ретельно розтерти виделкою до стану крихти. Поступово влити тонкою цівкою молоко і вимішувати тісто руками до гладкості.
  2. Обернути кулю тіста харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини. Через зазначений час розігріти духовку до 200С, форму застелити пергаментним папером.
  3. Вийняти тісто з холодильника, розкачати за розміром форми і викласти в неї, сформувати невеликі бортики. Наколоти пісочну основу для тарта з полуницею виделкою в кількох місцях і застелити фольгою. Всипати у форму з тістом і фольгою квасолю, рис або горох і відправити в розігріту духовку.
  4. Випікається пісочна основа для тарта приблизно 15 хвилин. Потім вийняти форму, висипати квасолю, горох або рис, зняти фольгу і зменшити температуру до 180С. Готувати пісочну основу ще 5-10 хвилин до золотистого кольору.
  5. Вийняти форму і залишити остигати. Тим часом приготувати заварний крем для полуничного тарта. Жовтки відокремити від білків і залишити в кімнатній температурі на 5 хвилин. Молоко влити в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь.
  6. Жовтки з'єднати з 2-3 ст.л. цукру і збити виделкою або вінчиком до однорідності та побіління. Підмішати до жовткової суміші борошно і вимішати до повної однорідності.
  7. Помішуючи, довести молоко до кипіння і відразу ж зменшити вогонь. Всипати цукор, що залишився, ванільний цукор і розмішати. У жовткову суміш влити кілька ложок гарячого молока і розмішати виделкою.
  8. Помішуючи кипляче молоко, влити тонкою цівкою жовткову масу. Проварити заварний крем для тарта з полуницею до невеликого загустіння (2-3 хвилини). Коли консистенція крему буде нагадувати рідку сметану, зняти каструлю з вогню і залишити остигати.
  9. Полуницю перебрати, очистити від листя і порізати тонкими пластинками. Остиглу пісочну основу покрити заварним кремом і викласти полуницю.
  10. Залишити тарт із полуницею на кілька годин у холодильнику для просочення (не обов'язково). Вийняти форму з холодильника, нарізати полуничний тарт порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей чудовий десерт чудово підійде для будь-якого святкового заходу або просто для насолоди сімейного обіду. Спробуйте його гарячим з ванільним морозивом або зробіть це солодке задоволення частиною вашого пікніка на природі. Впевнені, що всі ваші гості будуть захоплені цим ніжним тартом із полуницею!