Тарт з полуницею
Кухня
Інгредієнти:
Пісочне тісто для тарта з полуницею:
- 200 гр борошна
- 100 гр вершкового масла
- близько 100 мл холодного молока
- 30 гр цукру
- дрібка солі
Заварний крем для тарта з полуницею:
- 0,5 л молока
- 4 яйця (жовтки)
- 70 гр цукру
- 50-60 гр борошна
- 10 гр ванільного цукру
- + 200-300 гр полуниці
Рецепт приготування страви:
- Борошно з цукром і сіллю просіяти через сито і розмішати. Масло порізати дрібними шматочками, додати до борошняної суміші і ретельно розтерти виделкою до стану крихти. Поступово влити тонкою цівкою молоко і вимішувати тісто руками до гладкості.
- Обернути кулю тіста харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини. Через зазначений час розігріти духовку до 200С, форму застелити пергаментним папером.
- Вийняти тісто з холодильника, розкачати за розміром форми і викласти в неї, сформувати невеликі бортики. Наколоти пісочну основу для тарта з полуницею виделкою в кількох місцях і застелити фольгою. Всипати у форму з тістом і фольгою квасолю, рис або горох і відправити в розігріту духовку.
- Випікається пісочна основа для тарта приблизно 15 хвилин. Потім вийняти форму, висипати квасолю, горох або рис, зняти фольгу і зменшити температуру до 180С. Готувати пісочну основу ще 5-10 хвилин до золотистого кольору.
- Вийняти форму і залишити остигати. Тим часом приготувати заварний крем для полуничного тарта. Жовтки відокремити від білків і залишити в кімнатній температурі на 5 хвилин. Молоко влити в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь.
- Жовтки з'єднати з 2-3 ст.л. цукру і збити виделкою або вінчиком до однорідності та побіління. Підмішати до жовткової суміші борошно і вимішати до повної однорідності.
- Помішуючи, довести молоко до кипіння і відразу ж зменшити вогонь. Всипати цукор, що залишився, ванільний цукор і розмішати. У жовткову суміш влити кілька ложок гарячого молока і розмішати виделкою.
- Помішуючи кипляче молоко, влити тонкою цівкою жовткову масу. Проварити заварний крем для тарта з полуницею до невеликого загустіння (2-3 хвилини). Коли консистенція крему буде нагадувати рідку сметану, зняти каструлю з вогню і залишити остигати.
- Полуницю перебрати, очистити від листя і порізати тонкими пластинками. Остиглу пісочну основу покрити заварним кремом і викласти полуницю.
- Залишити тарт із полуницею на кілька годин у холодильнику для просочення (не обов'язково). Вийняти форму з холодильника, нарізати полуничний тарт порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей чудовий десерт чудово підійде для будь-якого святкового заходу або просто для насолоди сімейного обіду. Спробуйте його гарячим з ванільним морозивом або зробіть це солодке задоволення частиною вашого пікніка на природі. Впевнені, що всі ваші гості будуть захоплені цим ніжним тартом із полуницею!