Малиново-персиковий торт

Малиново-персиковий торт
4.6
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта:

  • 250 г борошна
  • 200 г цукру
  • 100 г сметани 15-20%
  • 4 яєчних білка
  • 80 г вершкового масла
  • 75 мл окропу
  • 1 ст.л. крохмалю
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. тертої лимонної цедри

Просочення для торта:

  • 300 г консервованих персиків
  • 150 г свіжої або 200 г замороженої малини
  • 2-3 ст. л. цукру
  • 30 мл рому
  • 1 ст.л. цукру

Крем для торта:

  • 200 мл вершків 30-35%
  • 300 г солодкої творожної маси
  • 100 г мигдалевих пластівців для прикрашання
  • цукрова пудра для прикрашання

Рецепт приготування:

  1. Поріжте вершкове масло на шматочки і залиште його протягом 20 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно розм'якло. Так само залиште сметану при кімнатній температурі протягом цього ж часу.
  2. Просійте борошно через сито в одну миску, додайте щіпку солі, крохмаль та розпушувач. Додайте терту лимонну цедру і перемішайте.
  3. Розігрійте духовку до 180°C, підготуйте форму для випічки, змастивши її вершковим маслом або покривши пергаментним папером. Відокремте білки від жовтків і помістіть білки на кілька хвилин у морозилку.
  4. Збийте вершкове масло міксером на високій швидкості до пухкості, додайте цукор тонким струмом та збийте протягом приблизно 5 хвилин до його майже повного розчинення. Не перестаючи збивати масляний крем, додайте по ложці сметану і збивайте до однорідності.
  5. Продовжуючи збивати сметанно-масляний крем, додайте білки, збиваючи до пухкості після кожного додавання. Додайте просіяну суху суміш і перемішайте, щоб отримати однорідне тісто. За допомогою міксера тонким струмом долийте кип'яток до тіста. Перекладіть все в підготовлену форму для випічки і поставте в попередньо розігріту духовку на 30 хвилин.
  6. Через вказаний час вимкніть вогонь і залиште форму в духовці до повного остудження. Вийміть бісквіт з форми і обережно зніміть папір. Розріжте бісквіт на 4 рівні шари і нерівний корж поріжте на невеликі шматочки.
  7. Приготуйте просочення для торта. Промийте малину, обсушіть або розморозьте, а потім перетріть ягоди блендером і просійте через сито. З'єднайте малиновий сік з половиною цукру та 1 ст.л. рому, поставте на вогонь. Прокип'ятіть суміш протягом хвилини після закипання, помішуючи, а потім зніміть з вогню й накрийте кришкою.
  8. Витягніть персики з сиропу та подрібніть в пюре блендером. Змішайте персикове пюре з рештою цукру, ромом і поставте на вогонь. При постійному помішуванні проваріть пюре протягом хвилини після закипання, а потім зніміть з вогню. Дайте просоченню повністю охолонути.
  9. Збийте охолоджені вершки міксером на високій швидкості до стійких піків. За допомогою міксера на низьких обертах збийте сирну масу, поступово додаючи вершки.
  10. Розмістіть нижній шар коржа на таці, рівномірно покрийте половиною малинового джему і намажте вершковим кремом.
  11. Покрийте кремом другий корж, покрийте його половиною персикового джему, намажте кремом, покладіть третій корж і злегка притисніть. Промажте верх торта залишками малинового просочення та покрийте кремом.
  12. Залишки персикового джему змішайте в мисці з подрібненим коржем, перемішайте і викладіть все горою на торт. Покрийте весь торт залишками крему, посипте мигдалевими лепестками і поставте в холодильник на ніч для просочення.
  13. Готовий торт прикрасьте за вашим бажанням і подавайте до столу, нарізавши на шматочки. Смачного!

Малиново-персиковий торт є чудовим вибором для святкового столу або як десерт для освіжаючого літнього чаювання. Малина та персик - популярні фрукти, які використовуються в багатьох стравах, оскільки вони не тільки смачні, але й багаті на вітаміни і мінерали. Приготування цього торта може стати чудовим способом провести час у кулінарній майстерні, а також порадувати близьких вашим талантом у готуванні. Спробуйте цей рецепт і пориньте у солодкий світ смаку та аромату!