Малиново-персиковий торт
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта:
- 250 г борошна
- 200 г цукру
- 100 г сметани 15-20%
- 4 яєчних білка
- 80 г вершкового масла
- 75 мл окропу
- 1 ст.л. крохмалю
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. тертої лимонної цедри
Просочення для торта:
- 300 г консервованих персиків
- 150 г свіжої або 200 г замороженої малини
- 2-3 ст. л. цукру
- 30 мл рому
- 1 ст.л. цукру
Крем для торта:
- 200 мл вершків 30-35%
- 300 г солодкої творожної маси
- 100 г мигдалевих пластівців для прикрашання
- цукрова пудра для прикрашання
Рецепт приготування:
- Поріжте вершкове масло на шматочки і залиште його протягом 20 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно розм'якло. Так само залиште сметану при кімнатній температурі протягом цього ж часу.
- Просійте борошно через сито в одну миску, додайте щіпку солі, крохмаль та розпушувач. Додайте терту лимонну цедру і перемішайте.
- Розігрійте духовку до 180°C, підготуйте форму для випічки, змастивши її вершковим маслом або покривши пергаментним папером. Відокремте білки від жовтків і помістіть білки на кілька хвилин у морозилку.
- Збийте вершкове масло міксером на високій швидкості до пухкості, додайте цукор тонким струмом та збийте протягом приблизно 5 хвилин до його майже повного розчинення. Не перестаючи збивати масляний крем, додайте по ложці сметану і збивайте до однорідності.
- Продовжуючи збивати сметанно-масляний крем, додайте білки, збиваючи до пухкості після кожного додавання. Додайте просіяну суху суміш і перемішайте, щоб отримати однорідне тісто. За допомогою міксера тонким струмом долийте кип'яток до тіста. Перекладіть все в підготовлену форму для випічки і поставте в попередньо розігріту духовку на 30 хвилин.
- Через вказаний час вимкніть вогонь і залиште форму в духовці до повного остудження. Вийміть бісквіт з форми і обережно зніміть папір. Розріжте бісквіт на 4 рівні шари і нерівний корж поріжте на невеликі шматочки.
- Приготуйте просочення для торта. Промийте малину, обсушіть або розморозьте, а потім перетріть ягоди блендером і просійте через сито. З'єднайте малиновий сік з половиною цукру та 1 ст.л. рому, поставте на вогонь. Прокип'ятіть суміш протягом хвилини після закипання, помішуючи, а потім зніміть з вогню й накрийте кришкою.
- Витягніть персики з сиропу та подрібніть в пюре блендером. Змішайте персикове пюре з рештою цукру, ромом і поставте на вогонь. При постійному помішуванні проваріть пюре протягом хвилини після закипання, а потім зніміть з вогню. Дайте просоченню повністю охолонути.
- Збийте охолоджені вершки міксером на високій швидкості до стійких піків. За допомогою міксера на низьких обертах збийте сирну масу, поступово додаючи вершки.
- Розмістіть нижній шар коржа на таці, рівномірно покрийте половиною малинового джему і намажте вершковим кремом.
- Покрийте кремом другий корж, покрийте його половиною персикового джему, намажте кремом, покладіть третій корж і злегка притисніть. Промажте верх торта залишками малинового просочення та покрийте кремом.
- Залишки персикового джему змішайте в мисці з подрібненим коржем, перемішайте і викладіть все горою на торт. Покрийте весь торт залишками крему, посипте мигдалевими лепестками і поставте в холодильник на ніч для просочення.
- Готовий торт прикрасьте за вашим бажанням і подавайте до столу, нарізавши на шматочки. Смачного!
Малиново-персиковий торт є чудовим вибором для святкового столу або як десерт для освіжаючого літнього чаювання. Малина та персик - популярні фрукти, які використовуються в багатьох стравах, оскільки вони не тільки смачні, але й багаті на вітаміни і мінерали. Приготування цього торта може стати чудовим способом провести час у кулінарній майстерні, а також порадувати близьких вашим талантом у готуванні. Спробуйте цей рецепт і пориньте у солодкий світ смаку та аромату!