Новорічне імбирне печиво

Новорічне імбирне печиво
4.8
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 320 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г цукрової пудри
  • 120 г вершкового масла
  • 1 яйце (+ білок)
  • 3 ст.л. меду
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 2 ч.л. меленого імбиру
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 1/4 ч.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Поріжте масло на невеликі шматочки і з'єднайте їх у невеликий каструлі з медом. Розігрійте суміш на слабкому вогні, помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів (але не доводьте до кипіння).
  2. Додайте соду до отриманої масляної суміші та швидко перемішайте. Просійте близько 400 г борошна через сито, додайте цукор, імбир, корицю, мускатний горіх і сіль, перемішайте.
  3. Поступово додайте суху суміш до теплої масляно-медової маси і замісіть круте тісто. Додайте сирі яйця, залишок борошна і замісіть до однорідності. Заверніть тісто у харчову плівку і помістіть в холодильник на 8 годин.
  4. Після вказаного часу вийміть тісто з холодильника, зніміть плівку і розкатайте його в тонкий пласт товщиною близько 3-5 мм. Виріжте з розкатаного тіста фігурки будь-якого розміру за допомогою форм для печива.
  5. Залишки тіста можна знову замісити і розкатати. Перекладіть отримані вироби на лист, попередньо змащений рослинним маслом або викладений пергаментним папером. За бажанням можна зробити отвори у верхній частині печива, щоб потім підвісити його на ялинку.
  6. Випікайте імбирне печиво при 180°C протягом 10-12 хвилин. Викладіть з листа, перекладіть печиво на тарілку та залиште охолоджуватися. Розкладіть на лист наступну партію печива й запікайте його до готовності.
  7. Приготуйте цукрову глазур для новорічного печива: збийте охолоджений білок міксером до стійких піків, поступово додайте цукрову пудру. В кінці збивання додайте лимонний сік і продовжуйте змішувати до отримання однорідної глянцевої консистенції.
  8. За бажанням глазур можна розфарбувати будь-яким барвником на ваш смак. Наповніть отриманою глазур'ю кондитерський шприц або пакет із вирізаним кутиком та акуратно прикрасьте охолоджене печиво малюнками.
  9. За бажанням через отвір у виробах можна пропустити стрічку і прикрасити ялинку печивом. Коли глазур повністю висохне, новорічне імбирне печиво готове до подачі на стіл. Смачного!

Імбирне печиво з глазур'ю - це чудовий спосіб створити атмосферу святкового настрою. Його аромат наповнить ваш дім чарівними запахами, а смак створить неповторну гармонію прянощів та солодощів. Запрошуйте своїх близьких разом створювати ці неймовірні ласощі, адже приготування веселіше разом! Не забудьте підвісити кілька штук на ялинку - це створить незвичайну та святкову атмосферу у вашому домі. Відчуйте радість різдвяних свят з ароматним імбирним печивом!