Новорічне імбирне печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 320 г борошна
- 100 г цукру
- 100 г цукрової пудри
- 120 г вершкового масла
- 1 яйце (+ білок)
- 3 ст.л. меду
- 1 ст.л. лимонного соку
- 2 ч.л. меленого імбиру
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. меленої кориці
- 1 ч.л. меленого мускатного горіха
- 1/4 ч.л. солі
Рецепт приготування:
- Поріжте масло на невеликі шматочки і з'єднайте їх у невеликий каструлі з медом. Розігрійте суміш на слабкому вогні, помішуючи, до повного розчинення всіх інгредієнтів (але не доводьте до кипіння).
- Додайте соду до отриманої масляної суміші та швидко перемішайте. Просійте близько 400 г борошна через сито, додайте цукор, імбир, корицю, мускатний горіх і сіль, перемішайте.
- Поступово додайте суху суміш до теплої масляно-медової маси і замісіть круте тісто. Додайте сирі яйця, залишок борошна і замісіть до однорідності. Заверніть тісто у харчову плівку і помістіть в холодильник на 8 годин.
- Після вказаного часу вийміть тісто з холодильника, зніміть плівку і розкатайте його в тонкий пласт товщиною близько 3-5 мм. Виріжте з розкатаного тіста фігурки будь-якого розміру за допомогою форм для печива.
- Залишки тіста можна знову замісити і розкатати. Перекладіть отримані вироби на лист, попередньо змащений рослинним маслом або викладений пергаментним папером. За бажанням можна зробити отвори у верхній частині печива, щоб потім підвісити його на ялинку.
- Випікайте імбирне печиво при 180°C протягом 10-12 хвилин. Викладіть з листа, перекладіть печиво на тарілку та залиште охолоджуватися. Розкладіть на лист наступну партію печива й запікайте його до готовності.
- Приготуйте цукрову глазур для новорічного печива: збийте охолоджений білок міксером до стійких піків, поступово додайте цукрову пудру. В кінці збивання додайте лимонний сік і продовжуйте змішувати до отримання однорідної глянцевої консистенції.
- За бажанням глазур можна розфарбувати будь-яким барвником на ваш смак. Наповніть отриманою глазур'ю кондитерський шприц або пакет із вирізаним кутиком та акуратно прикрасьте охолоджене печиво малюнками.
- За бажанням через отвір у виробах можна пропустити стрічку і прикрасити ялинку печивом. Коли глазур повністю висохне, новорічне імбирне печиво готове до подачі на стіл. Смачного!
Імбирне печиво з глазур'ю - це чудовий спосіб створити атмосферу святкового настрою. Його аромат наповнить ваш дім чарівними запахами, а смак створить неповторну гармонію прянощів та солодощів. Запрошуйте своїх близьких разом створювати ці неймовірні ласощі, адже приготування веселіше разом! Не забудьте підвісити кілька штук на ялинку - це створить незвичайну та святкову атмосферу у вашому домі. Відчуйте радість різдвяних свят з ароматним імбирним печивом!