Рецепт: Тонка фокачча
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр борошна
- 120 мл чистої води
- 3 ст.л. рослинної олії (бажано оливкової)
- кілька гілочок розмарину
- сіль (бажано грубого помелу) - за смаком
Рецепт приготування страви:
- Розмарин промити, обсушити й відокремити листя від гілочок. Нашаткувати листя розмарину і скласти в невелику ємність, залити двома ложками рослинної олії.
- Борошно просіяти через сито в миску, у центрі зробити заглиблення. Поступово влити в центр воду і вимішувати тісто до повного вбирання вологи. Ближче до кінця замісу влити ложку рослинної олії та ретельно перемішати.
- Покласти тісто в миску, накрити легким рушником. Бездріжджове тісто для тонкої фокаччі має настоятися протягом півгодини при кімнатній температурі. Духовку розігріти до 200С, деко застелити пергаментним папером.
- Перекласти тісто на застелене деко і дуже тонко розкачати (товщина близько 3-5 мм). Злегка розрізати тісто вздовж на шматки (це робиться для того, щоб легко розламувати фокаччу після випікання за цими розрізами). Посипати тісто великою сіллю, змастити олією з розмарином і відправити деко в розігріту духовку.
- Випікається тонка фокачча приблизно 10-15 хвилин до зарум'янювання. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин остигати. Розламати тонку фокаччу на шматочки і подавати до столу. Смачного!
Фокачча - це типова італійська пекарська випічка, що має довгу історію. Ця страва відома в різних регіонах Італії під різними назвами: фокачча, фокаччія, фокаччоне або фокаччина. Тонка фокачча з розмарином - це одна з найпопулярніших версій цього тістечка. Зачаровуйте своїх гостей ароматом і смаком цієї чудової страви!