Бісквітний торт із фруктами

Бісквітний торт із фруктами
4.8
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта:

  • 4 яйця
  • 170 г цукру
  • 120 г борошна
  • 10 г ванільного цукру
  • щіпка солі

Крем з вершкового сиру:

  • 500 г вершкового сиру (Маскарпоне)
  • 2 яйця
  • 80 г цукрової пудри
  • 1,5 ст.л. желатину
  • щіпка солі

Фруктова начинка для торта:

  • фрукти за смаком - банани, ківі, яблука, апельсини, полуниця і т.д.
  • пакетик фруктового желе швидкого приготування (приблизно 90 г)

Рецепт приготування:

  1. Відокреміть жовтки від білків і залиште жовтки на 5 хвилин при кімнатній температурі, а білки відправте у морозилку на 2-3 хвилини. Просійте борошно через сито разом з сіллю в одну миску і розмішайте.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія, промажте форму для випічки вершковим маслом та присипте борошном. Почніть збивати жовтки міксером на високій швидкості і поступово додавайте тонким струмочком цукор з ванільним цукром.
  3. Збивайте жовтковий крем до утворення світлої дуже пишної маси. Вийміть білки з морозилки та збийте міксером (насадки обов'язково повинні бути чистими) до стійких піків, з щіпкою солі.
  4. Помішуючи жовтковий крем, додайте борошняну суміш і вимішайте однорідне тісто. Дбайливо перемішайте білки до бісквітного тіста, перелийте його у форму і поставте в розігріту духовку.
  5. Пекти бісквіт для торта потрібно протягом 20-30 хвилин до готовності. Після закінчення випічки вимкніть вогонь і трохи відчиніть дверцята духової шафи, закріпіть їх у такому положенні на 20-30 хвилин.Вийміть форму з духовки, накрийте легким полотенцем і залиште до повного охолодження. 
  6. Желатин залийте холодною водою, розмішайте і залиште на 10-15 хвилин. Потім поставте ємність з желатином на водяну баню та помішуйте, доки желатин повністю розчиниться (але не доводьте до кипіння). Зніміть ємність з водяної бані і дайте повністю охолонути.
  7. Розділіть яйця на білки і жовтки. Залиште жовтки при кімнатній температурі, а білки поставте в холодильник. Використовуючи міксер, збийте жовтки разом з цукровою пудрою до отримання світлого та пишного крему.
  8. Додайте декілька ложок жовткового крему до розчиненого желатину, потім перелийте отриману суміш у жовтковий крем і перемішайте. За допомогою міксера на низькій швидкості, додайте по ложці вершковий сир до крему та збийте до однорідної консистенції.
  9. Окремо збийте білки з щіпкою солі, використовуючи міксер, до утворення стійких піків. Потім додайте білки до вершковоо-жовткового крему за допомогою лопатки і обережно перемішайте.
  10. Розріжте бісквіт вздовж на дві рівні частини. Покладіть нижню частину бісквіта на дно розбірної форми та промажте половиною крему. Покрийте його верхньою частиною бісквіта та промажте залишком крему. Поставте торт в холодильник.
  11. Вимійте та наріжте фрукти тонкими скибочками. Розчиніть фруктове желе у 350 мл киплячої води, ретельно розмішайте й дайте повністю охолонути (або приготуйте желе згідно з інструкцією на упаковці).
  12. Розкладіть фрукти на кремі, залийте невеликою кількістю желе і поставте в холодильник на півгодини, щоб желе майже затверділо. Потім обережно залийте фруктовий шар залишком желе і поставте торт в холодильник принаймні на 4-5 годин (краще на ніч).
  13. Вийміть готовий бісквітний торт з холодильника, зніміть розбірне кільце та перекладіть десерт на сервірувальну тарілку. Насолоджуйтеся смаком усіх чарівних шарів цього чудового торта разом з чашкою ароматного чаю!

Цікавий факт:

Україна відома своїми смачними десертами. Традиційні українські торти, такі як "Медовик" та "Київський торт", завоювали серця багатьох гурманів. Приготування тортів є важливою частиною української кулінарної спадщини, яка поєднує у собі майстерність, традицію та любов до смачної їжі.