Бісквітний торт із фруктами
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта:
- 4 яйця
- 170 г цукру
- 120 г борошна
- 10 г ванільного цукру
- щіпка солі
Крем з вершкового сиру:
- 500 г вершкового сиру (Маскарпоне)
- 2 яйця
- 80 г цукрової пудри
- 1,5 ст.л. желатину
- щіпка солі
Фруктова начинка для торта:
- фрукти за смаком - банани, ківі, яблука, апельсини, полуниця і т.д.
- пакетик фруктового желе швидкого приготування (приблизно 90 г)
Рецепт приготування:
- Відокреміть жовтки від білків і залиште жовтки на 5 хвилин при кімнатній температурі, а білки відправте у морозилку на 2-3 хвилини. Просійте борошно через сито разом з сіллю в одну миску і розмішайте.
- Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія, промажте форму для випічки вершковим маслом та присипте борошном. Почніть збивати жовтки міксером на високій швидкості і поступово додавайте тонким струмочком цукор з ванільним цукром.
- Збивайте жовтковий крем до утворення світлої дуже пишної маси. Вийміть білки з морозилки та збийте міксером (насадки обов'язково повинні бути чистими) до стійких піків, з щіпкою солі.
- Помішуючи жовтковий крем, додайте борошняну суміш і вимішайте однорідне тісто. Дбайливо перемішайте білки до бісквітного тіста, перелийте його у форму і поставте в розігріту духовку.
- Пекти бісквіт для торта потрібно протягом 20-30 хвилин до готовності. Після закінчення випічки вимкніть вогонь і трохи відчиніть дверцята духової шафи, закріпіть їх у такому положенні на 20-30 хвилин.Вийміть форму з духовки, накрийте легким полотенцем і залиште до повного охолодження.
- Желатин залийте холодною водою, розмішайте і залиште на 10-15 хвилин. Потім поставте ємність з желатином на водяну баню та помішуйте, доки желатин повністю розчиниться (але не доводьте до кипіння). Зніміть ємність з водяної бані і дайте повністю охолонути.
- Розділіть яйця на білки і жовтки. Залиште жовтки при кімнатній температурі, а білки поставте в холодильник. Використовуючи міксер, збийте жовтки разом з цукровою пудрою до отримання світлого та пишного крему.
- Додайте декілька ложок жовткового крему до розчиненого желатину, потім перелийте отриману суміш у жовтковий крем і перемішайте. За допомогою міксера на низькій швидкості, додайте по ложці вершковий сир до крему та збийте до однорідної консистенції.
- Окремо збийте білки з щіпкою солі, використовуючи міксер, до утворення стійких піків. Потім додайте білки до вершковоо-жовткового крему за допомогою лопатки і обережно перемішайте.
- Розріжте бісквіт вздовж на дві рівні частини. Покладіть нижню частину бісквіта на дно розбірної форми та промажте половиною крему. Покрийте його верхньою частиною бісквіта та промажте залишком крему. Поставте торт в холодильник.
- Вимійте та наріжте фрукти тонкими скибочками. Розчиніть фруктове желе у 350 мл киплячої води, ретельно розмішайте й дайте повністю охолонути (або приготуйте желе згідно з інструкцією на упаковці).
- Розкладіть фрукти на кремі, залийте невеликою кількістю желе і поставте в холодильник на півгодини, щоб желе майже затверділо. Потім обережно залийте фруктовий шар залишком желе і поставте торт в холодильник принаймні на 4-5 годин (краще на ніч).
- Вийміть готовий бісквітний торт з холодильника, зніміть розбірне кільце та перекладіть десерт на сервірувальну тарілку. Насолоджуйтеся смаком усіх чарівних шарів цього чудового торта разом з чашкою ароматного чаю!
Цікавий факт:
Україна відома своїми смачними десертами. Традиційні українські торти, такі як "Медовик" та "Київський торт", завоювали серця багатьох гурманів. Приготування тортів є важливою частиною української кулінарної спадщини, яка поєднує у собі майстерність, традицію та любов до смачної їжі.