Торт "П'яненький Наполеон"

Торт "П'яненький Наполеон"
3.8
(13)
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для торта:

  • 350-370 г борошна
  • 250 г маргарину
  • 200 г сметани
  • 1 яйце

Крем для торта:

  • 400-450 г згущеного молока
  • 250 г вершкового масла
  • 150 г варення (найкраще смородинового)

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно в миску. Натріть холодний маргарин на крупній тертці і розітріть його руками у крихту.
  2. Створіть глибоку ямку в отриманої суміші. Додайте сире холодне яйце та сметану з холодильника. Замісіть щільне тісто для коржів.
  3. Заверніть тісто у харчову плівку і поставте в холодильник на 30-60 хвилин.
  4. Розм'ягчіть вершкове масло для крему при кімнатній температурі. Збийте його міксером до пухкості, додаючи згущене молоко дуже тонким струмочком.
  5. Проколіть тісто виделкою, розкатайте його на пергаментному папері, посипаному борошном. Виріжте круги діаметром 24-25 см.
  6. Випікайте коржі при 200°C до золотистого кольору, приблизно 10-12 хвилин.
  7. Розкатайте і випікайте інші шари тіста. Обрізки подрібніть у крихту.
  8. Можна збирати торт "П'яненький Наполеон": внизу корж, потім варення, після нього крем, і так далі, закінчуючи кремом.
  9. Покрийте верхній корж дерев'яною дошкою та поставте на неї навантаження (близько 1 кг). Відправте торт в холодильник щонайменше на 10-12 годин.
  10. Після закінчення зазначеного часу покрийте торт залишками крему та обсипте крихтою від обрізків тіста.
  11. Торт "П'яненький Наполеон" готовий до подачі. Смачного!

Цікавий факт:

Назва "П'яненький Наполеон" може бути пов'язана із легким "сп'янінням" від чарівного смаку цього торта, який нагадує про легендарного Наполеона Бонапарта.