Торт "П'яненький Наполеон"
Час приготування:
480 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для торта:
- 350-370 г борошна
- 250 г маргарину
- 200 г сметани
- 1 яйце
Крем для торта:
- 400-450 г згущеного молока
- 250 г вершкового масла
- 150 г варення (найкраще смородинового)
Рецепт приготування:
- Просійте борошно в миску. Натріть холодний маргарин на крупній тертці і розітріть його руками у крихту.
- Створіть глибоку ямку в отриманої суміші. Додайте сире холодне яйце та сметану з холодильника. Замісіть щільне тісто для коржів.
- Заверніть тісто у харчову плівку і поставте в холодильник на 30-60 хвилин.
- Розм'ягчіть вершкове масло для крему при кімнатній температурі. Збийте його міксером до пухкості, додаючи згущене молоко дуже тонким струмочком.
- Проколіть тісто виделкою, розкатайте його на пергаментному папері, посипаному борошном. Виріжте круги діаметром 24-25 см.
- Випікайте коржі при 200°C до золотистого кольору, приблизно 10-12 хвилин.
- Розкатайте і випікайте інші шари тіста. Обрізки подрібніть у крихту.
- Можна збирати торт "П'яненький Наполеон": внизу корж, потім варення, після нього крем, і так далі, закінчуючи кремом.
- Покрийте верхній корж дерев'яною дошкою та поставте на неї навантаження (близько 1 кг). Відправте торт в холодильник щонайменше на 10-12 годин.
- Після закінчення зазначеного часу покрийте торт залишками крему та обсипте крихтою від обрізків тіста.
- Торт "П'яненький Наполеон" готовий до подачі. Смачного!
Цікавий факт:
Назва "П'яненький Наполеон" може бути пов'язана із легким "сп'янінням" від чарівного смаку цього торта, який нагадує про легендарного Наполеона Бонапарта.