Торт "Червоний оксамит" з буряком

Торт "Червоний оксамит" з буряком
4.0
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 апельсин
  • 180 г свіжого світлосортного буряку (очищеного)
  • 100 г сирного сиру
  • 2 ст.л. меду
  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • 50 мл класичного йогурту (без домішок)
  • 1 яйце
  • 40 г кукурудзяного борошна
  • жменя грецьких горіхів (приблизно 20 г)
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1-2 ст.л. міцної кави
  • 1 ст.л. коньяку або рому
  • 1 ч.л. цукру
  • 1/3 ч.л. соди
  • 1/3 ч.л. меленого імбиру

Рецепт приготування:

  1. Неочищений світлосортний буряк вимийте, обсушіть та розмістіть в формі для запікання, доливши трохи води на дно форми. Запікайте буряк протягом 50 хвилин при 160°C. Потім вийміть його, охолодіть, очистіть та подрібніть до стану пюре за допомогою блендеру або м'ясорубки (або можна просто натерти на дрібній тертці).
  2. Білок яйця відокремте і тимчасово відправте в холодильник, а його жовток додайте до бурякового пюре і перемішайте.
  3. З апельсину зніміть тонкий шар цедри і натріть її на дрібній тертці, додайте разом з меленим імбиром до маси з буряку.
  4. Долийте оливкову олію, додайте мед та цукор зі щіпкою солі, насипте кукурудзяного борошна і ретельно перемішайте.
  5. З апельсину вичавіть 1 ст.л. соку, погасіть в ньому соду і швидко вмішайте в тісто для торту.
  6. Білок збийте міксером до м'яких піків і введіть його в тісто. Перекладіть його в форму для запікання, обкладаючи його папером або змащуючи олією і посипаючи борошном. Печіть корж на буряку протягом приблизно півгодини при 180/200°C. Після випічки переверніть корж на решітку і дайте йому повністю охолонути.
  7. Після охолодження рівномірно промажте корж сумішшю коньяку та 1 ст.л. міцної кави.
  8. Сирний сир поєднайте з йогуртом та збийте міксером до однорідності, додайте цукрову пудру, щіпку ванільного цукру та трохи тертої цедри апельсину, знову збийте. Розріжте корж спочатку рівно поперек на два півкола, промажте їх кремом.
  9. Горіхи обсмажте на сухій сковорідці без олії, постійно помішуючи, до появи приємного аромату. Потім подрібніть ножем горіхи та посипте ними одну половину коржу.
  10. Розріжте кожну половину коржу ще на 2 рівні половинки (вийдуть чверть круга). Складіть коржі з кремом в стопку, чергуючи через один коржі з горіхами та без них. Дайте торту просочитися близько години в холодильнику. Після цього на свій смак прикрасьте торт "Червоний оксамит" з буряком та подавайте його до столу. Приємного чаювання!