Торт "Червоний оксамит" з буряком
Кухня
Інгредієнти:
- 1 апельсин
- 180 г свіжого світлосортного буряку (очищеного)
- 100 г сирного сиру
- 2 ст.л. меду
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 50 мл класичного йогурту (без домішок)
- 1 яйце
- 40 г кукурудзяного борошна
- жменя грецьких горіхів (приблизно 20 г)
- 1 ст.л. оливкової олії
- 1-2 ст.л. міцної кави
- 1 ст.л. коньяку або рому
- 1 ч.л. цукру
- 1/3 ч.л. соди
- 1/3 ч.л. меленого імбиру
Рецепт приготування:
- Неочищений світлосортний буряк вимийте, обсушіть та розмістіть в формі для запікання, доливши трохи води на дно форми. Запікайте буряк протягом 50 хвилин при 160°C. Потім вийміть його, охолодіть, очистіть та подрібніть до стану пюре за допомогою блендеру або м'ясорубки (або можна просто натерти на дрібній тертці).
- Білок яйця відокремте і тимчасово відправте в холодильник, а його жовток додайте до бурякового пюре і перемішайте.
- З апельсину зніміть тонкий шар цедри і натріть її на дрібній тертці, додайте разом з меленим імбиром до маси з буряку.
- Долийте оливкову олію, додайте мед та цукор зі щіпкою солі, насипте кукурудзяного борошна і ретельно перемішайте.
- З апельсину вичавіть 1 ст.л. соку, погасіть в ньому соду і швидко вмішайте в тісто для торту.
- Білок збийте міксером до м'яких піків і введіть його в тісто. Перекладіть його в форму для запікання, обкладаючи його папером або змащуючи олією і посипаючи борошном. Печіть корж на буряку протягом приблизно півгодини при 180/200°C. Після випічки переверніть корж на решітку і дайте йому повністю охолонути.
- Після охолодження рівномірно промажте корж сумішшю коньяку та 1 ст.л. міцної кави.
- Сирний сир поєднайте з йогуртом та збийте міксером до однорідності, додайте цукрову пудру, щіпку ванільного цукру та трохи тертої цедри апельсину, знову збийте. Розріжте корж спочатку рівно поперек на два півкола, промажте їх кремом.
- Горіхи обсмажте на сухій сковорідці без олії, постійно помішуючи, до появи приємного аромату. Потім подрібніть ножем горіхи та посипте ними одну половину коржу.
- Розріжте кожну половину коржу ще на 2 рівні половинки (вийдуть чверть круга). Складіть коржі з кремом в стопку, чергуючи через один коржі з горіхами та без них. Дайте торту просочитися близько години в холодильнику. Після цього на свій смак прикрасьте торт "Червоний оксамит" з буряком та подавайте його до столу. Приємного чаювання!