Булочки "Синнабони"
Час приготування:
180 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Для тіста:
- 600 г борошна
- 250 мл молока
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 2 ч.л. сухих дріжджів
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 0,5 ч.л. солі
Для начинки:
- 150 г коричневого цукру
- 40 г вершкового масла
- 1 ст.л. меленої кориці
Для глазурі:
- 200 г вершкового сиру
- 150 г цукрової пудри
- 50 мл молока
- 30 г вершкового масла
- 1 ч.л. ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Підігрійте молоко до 40°C, додайте 1 ч.л. цукру, додайте сухі дріжджі і ретельно перемішайте. Накрийте харчовою плівкою і залиште на 15 хвилин. Вершкове масло вийміть з холодильника, поріжте на кубики і залиште при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
- У мисці об'єднайте сирі яйця з залишком цукру та збийте міксером. Додайте дріжджову закваску і добре перемішайте.
- Збийте розтоплене вершкове масло міксером і поступово влийте яєчно-молочну суміш. Просійте борошно через сито, додайте сіль з ваніліном і замісіть тісто.
- Мішайте тісто руками протягом 5 хвилин, в кінці воно повинно повністю відлипати від рук. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1,5-2 години в теплому місці, щоб воно підійшло.
- Розкотайте отримане тісто в прямокутний тонкий корж зі сторонами приблизно 30-35 см у ширину і 40-50 см у довжину. Змастіть тісто м'яким вершковим маслом (для начинки).
- У окремій мисці змішайте цукор з корицею і рівномірно посипте начинкою поверхню тіста для булочок.
- Згорніть із прямокутного шару тіста з цукрово-коричною начинкою довгий рулет і наріжте його шматками шириною 4 см.
- Викладіть булочки в форму для запікання (залиште між булочками приблизно 2-3 см вільного простору) або на пекарський папір, змащений рослинною олією. Залиште булочки в теплому місці на півгодини. Попередньо розігрійте духовку до 180-200°C і випікайте булочки протягом півгодини.
- Тим часом приготуйте вершкову глазур: розтопіть вершковий сир трохи вище кімнатній температурі, змішайте його з цукровою пудрою, молоком, ванільним цукром, вершковим маслом і збийте міксером на високих обертах до повної однорідності. Готовий крем злегка підігрійте на слабкому вогні, помішуючи віночком, щоб він став більш рідким.
- Вийміть домашні булочки з духовки, дайте їм охолонути 5 хвилин і рівномірно полийте вершковим кремом. Дайте їм ще 5-10 хвилин просочитися кремом і подавайте булочки до столу. Приємного чаювання!