Булочки "Синнабони"

Булочки "Синнабони"
3.8
(14)
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 600 г борошна
  • 250 мл молока
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 0,5 ч.л. солі

Для начинки:

  • 150 г коричневого цукру
  • 40 г вершкового масла
  • 1 ст.л. меленої кориці

Для глазурі:

  • 200 г вершкового сиру
  • 150 г цукрової пудри
  • 50 мл молока
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ч.л. ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Підігрійте молоко до 40°C, додайте 1 ч.л. цукру, додайте сухі дріжджі і ретельно перемішайте. Накрийте харчовою плівкою і залиште на 15 хвилин. Вершкове масло вийміть з холодильника, поріжте на кубики і залиште при кімнатній температурі, щоб воно стало м'яким.
  2. У мисці об'єднайте сирі яйця з залишком цукру та збийте міксером. Додайте дріжджову закваску і добре перемішайте.
  3. Збийте розтоплене вершкове масло міксером і поступово влийте яєчно-молочну суміш. Просійте борошно через сито, додайте сіль з ваніліном і замісіть тісто.
  4. Мішайте тісто руками протягом 5 хвилин, в кінці воно повинно повністю відлипати від рук. Накрийте тісто плівкою і залиште на 1,5-2 години в теплому місці, щоб воно підійшло.
  5. Розкотайте отримане тісто в прямокутний тонкий корж зі сторонами приблизно 30-35 см у ширину і 40-50 см у довжину. Змастіть тісто м'яким вершковим маслом (для начинки).
  6. У окремій мисці змішайте цукор з корицею і рівномірно посипте начинкою поверхню тіста для булочок.
  7. Згорніть із прямокутного шару тіста з цукрово-коричною начинкою довгий рулет і наріжте його шматками шириною 4 см.
  8. Викладіть булочки в форму для запікання (залиште між булочками приблизно 2-3 см вільного простору) або на пекарський папір, змащений рослинною олією. Залиште булочки в теплому місці на півгодини. Попередньо розігрійте духовку до 180-200°C і випікайте булочки протягом півгодини.
  9. Тим часом приготуйте вершкову глазур: розтопіть вершковий сир трохи вище кімнатній температурі, змішайте його з цукровою пудрою, молоком, ванільним цукром, вершковим маслом і збийте міксером на високих обертах до повної однорідності. Готовий крем злегка підігрійте на слабкому вогні, помішуючи віночком, щоб він став більш рідким.
  10. Вийміть домашні булочки з духовки, дайте їм охолонути 5 хвилин і рівномірно полийте вершковим кремом. Дайте їм ще 5-10 хвилин просочитися кремом і подавайте булочки до столу. Приємного чаювання!