Сирне суфле
Час приготування:
30 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- 220-250 мл молока
- 2 яйця
- 1 цибулина
- 50 г сиру (найкраще Маасдам)
- 4 ст.л. борошна
- 50 г вершкового масла ( для змащування формочок)
- 1 лавровий лист
- 2 гвоздики
- декілька горошин перцю
- щіпка солі
Рецепт приготування:
- Очистіть луковицю і воткніть в неї гвоздики. Молоко влийте в каструлю, додайте цибулину, лавровий лист і горошини перцю. Доведіть до кипіння, часто помішуючи віночком. Відразу після закипання зніміть з вогню і залиште на деякий час в стороні.
- Формочки змастить вершковим маслом і обсипте борошном або манною крупою. Попередньо розігрійте духовку до 180 °C. Відокремте білки від жовтків і приберіть їх в холодильник, жовтки збийте виделкою. Сир натріть на великій тертці.
- Розтопіть вершкове масло до кипіння. Засипте швидко борошно, зменшіть вогонь до мінімуму і перемішуйте масу ложкою до заварювання в маслі борошна і отримання густої маси (кілька секунд). Після цього через сито влийте гаряче молоко, не перестаючи мішати лопаткою або віночком. Потім додайте спочатку жовтки, а потім сир і перемішайте до однорідного стану.
- Білки збийте міксером до отримання стійких піків і додайте їх до теплої сирної маси.
- Розкладіть сирне суфле по формочках, поставте їх на дно великої форми для запікання і влийте в неї окроп так, щоб рівень води доходив трохи менше, ніж до половини малих формочок. Відправте форму з водою і малими формочками в розігріту духову шафу. Запікайте сирне суфле протягом 15 хвилин при вказаній температурі (180 градусів).
- Вийміть все з духовки і подавайте суфле до столу гарячим. Смачного!
Додаткові поради:
- Спробуйте додати до сирного суфле свої улюблені подрібнені трави або інші сезонні інгредієнти для нових смакових відчуттів.
- Подавайте це суфле зі свіжою зеленню та смачним соусом для цікавого гастрономічного досвіду.