Сирне суфле

Сирне суфле
3.7
(5)
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 220-250 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 цибулина
  • 50 г сиру (найкраще Маасдам)
  • 4 ст.л. борошна
  • 50 г вершкового масла ( для змащування формочок)
  • 1 лавровий лист
  • 2 гвоздики
  • декілька горошин перцю
  • щіпка солі

Рецепт приготування:

  1. Очистіть луковицю і воткніть в неї гвоздики. Молоко влийте в каструлю, додайте цибулину, лавровий лист і горошини перцю. Доведіть до кипіння, часто помішуючи віночком. Відразу після закипання зніміть з вогню і залиште на деякий час в стороні.
  2. Формочки змастить вершковим маслом і обсипте борошном або манною крупою. Попередньо розігрійте духовку до 180 °C. Відокремте білки від жовтків і приберіть їх в холодильник, жовтки збийте виделкою. Сир натріть на великій тертці.
  3. Розтопіть вершкове масло до кипіння. Засипте швидко борошно, зменшіть вогонь до мінімуму і перемішуйте масу ложкою до заварювання в маслі борошна і отримання густої маси (кілька секунд). Після цього через сито влийте гаряче молоко, не перестаючи мішати лопаткою або віночком. Потім додайте спочатку жовтки, а потім сир і перемішайте до однорідного стану.
  4. Білки збийте міксером до отримання стійких піків і додайте їх до теплої сирної маси.
  5. Розкладіть сирне суфле по формочках, поставте їх на дно великої форми для запікання і влийте в неї окроп так, щоб рівень води доходив трохи менше, ніж до половини малих формочок. Відправте форму з водою і малими формочками в розігріту духову шафу. Запікайте сирне суфле протягом 15 хвилин при вказаній температурі (180 градусів).
  6. Вийміть все з духовки і подавайте суфле до столу гарячим. Смачного!

Додаткові поради:

  • Спробуйте додати до сирного суфле свої улюблені подрібнені трави або інші сезонні інгредієнти для нових смакових відчуттів.
  • Подавайте це суфле зі свіжою зеленню та смачним соусом для цікавого гастрономічного досвіду.