Лахмаджун
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для лахманджуна:
- 400-450 г борошна
- 220-250 мл теплої води
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. меду
- 3 ч.л. сухих дріжджів
- 0,5 ч.л. солі
Начинка для лахмаджуна:
- 250 г баранячого або яловичого фаршу
- 2 болгарські перці
- 1 помідор
- 1 маленька цибулина
- 1 ст.л. пасти з болгарського перцю (або томатної пасти)
- червоний мелений перець або шматочок гострого червоного перцю
- 2 зубчики часнику
- кілька гілок зелені
- сіль, перець, мелена паприка за смаком
Рецепт приготування:
- Розтопіть мед на водяній бані до рідкого стану, до температури 30-40°C. Змішайте мед з дріжджами та перемішайте. Залиште на 15 хвилин у теплому місці, щоб суміш почала збільшуватися в об'ємі.
- Додайте рослинну олію, сіль і перемішайте. Поступово додавайте борошно і замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім руками, змащеними рослинною олією.
- Залиште тісто в теплому місці приблизно на півгодини. Протягом цього часу можна підготувати начинку для лахмаджуна.
- Через півгодини тісто збільшиться в об'ємі.
- Тим часом дрібно наріжте зелень.
- Надріжте помідори неглибоко, опустіть їх у кип'ячу воду і дайте проваритися півхвилини-хвилину. Злийте кип'яток, залийте льодяною водою і залиште до повного охолодження. Після цього шкірку видаліть, а очищені помідори наріжте невеликими кубиками.
- Солодкий перець (видаліть плодоніжку і насіння) і гіркий перець (гіркий перець можна очистити від насіння, щоб він не був такий гострий) наріжте дрібненько ножем.
- Цибулю наріжте тонкими четвертинками.
- Очищені зубчики часнику наріжте дрібненько ножем.
- Змішайте всі інгредієнти для начинки в мисці, додайте сіль, перець, томатну пасту (або пасту з болгарського перцю), мелену паприку і ретельно перемішайте все.
- За потреби можна додати кілька ложок льодяної води і перемішати, щоб надати фаршу в'язкість.
- Розділіть тісто на 6 рівних за розміром частин. Розкатайте з однієї частини тіста тонке коло на листі, вкритому папером для пекарських виробів.
- Покладіть по центру 1/6 частину начинки.
- Рівномірно розподіліть її по всій поверхні тіста.
- Запікати лахмаджун потрібно у духовці при 240/260°C протягом 10 хвилин. За цей час можна приготувати наступний коржик і покрити його начинкою. Подавайте лахмаджун гарячим. Смачного!
Примітка:
Лахмаджун - страва східної кухні, аналог італійської піци. Великою популярністю користується в Туреччині та Арменії. Приготуйте лахмаджун вдома, і ви назавжди станете його прихильницею!