Лахмаджун

Лахмаджун
4.8
(11)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для лахманджуна:

  • 400-450 г борошна
  • 220-250 мл теплої води
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. меду
  • 3 ч.л. сухих дріжджів
  • 0,5 ч.л. солі

Начинка для лахмаджуна:

  • 250 г баранячого або яловичого фаршу
  • 2 болгарські перці
  • 1 помідор
  • 1 маленька цибулина
  • 1 ст.л. пасти з болгарського перцю (або томатної пасти)
  • червоний мелений перець або шматочок гострого червоного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • кілька гілок зелені
  • сіль, перець, мелена паприка за смаком

Рецепт приготування:

  1. Розтопіть мед на водяній бані до рідкого стану, до температури 30-40°C. Змішайте мед з дріжджами та перемішайте. Залиште на 15 хвилин у теплому місці, щоб суміш почала збільшуватися в об'ємі.
  2. Додайте рослинну олію, сіль і перемішайте. Поступово додавайте борошно і замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім руками, змащеними рослинною олією.
  3. Залиште тісто в теплому місці приблизно на півгодини. Протягом цього часу можна підготувати начинку для лахмаджуна.
  4. Через півгодини тісто збільшиться в об'ємі.
  5. Тим часом дрібно наріжте зелень.
  6. Надріжте помідори неглибоко, опустіть їх у кип'ячу воду і дайте проваритися півхвилини-хвилину. Злийте кип'яток, залийте льодяною водою і залиште до повного охолодження. Після цього шкірку видаліть, а очищені помідори наріжте невеликими кубиками.
  7. Солодкий перець (видаліть плодоніжку і насіння) і гіркий перець (гіркий перець можна очистити від насіння, щоб він не був такий гострий) наріжте дрібненько ножем.
  8. Цибулю наріжте тонкими четвертинками.
  9. Очищені зубчики часнику наріжте дрібненько ножем.
  10. Змішайте всі інгредієнти для начинки в мисці, додайте сіль, перець, томатну пасту (або пасту з болгарського перцю), мелену паприку і ретельно перемішайте все.
  11. За потреби можна додати кілька ложок льодяної води і перемішати, щоб надати фаршу в'язкість.
  12. Розділіть тісто на 6 рівних за розміром частин. Розкатайте з однієї частини тіста тонке коло на листі, вкритому папером для пекарських виробів.
  13. Покладіть по центру 1/6 частину начинки.
  14. Рівномірно розподіліть її по всій поверхні тіста.
  15. Запікати лахмаджун потрібно у духовці при 240/260°C протягом 10 хвилин. За цей час можна приготувати наступний коржик і покрити його начинкою. Подавайте лахмаджун гарячим. Смачного!

Примітка:

Лахмаджун - страва східної кухні, аналог італійської піци. Великою популярністю користується в Туреччині та Арменії. Приготуйте лахмаджун вдома, і ви назавжди станете його прихильницею!