Торт "Павлова"
Кухня
Інгредієнти:
- 600 мл вершків кондитерських
- 4 шт яєчного білка (яйця категорії С0)
- 200 г цукрової пудри
- 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю
- 1 ч. ложка винного оцту
- 400 г ягід полуниці
Рецепт приготування:
- Нагрійте духовку до 140-150 градусів.
- Охолодіть білки, потім збийте їх міксером на мінімальній швидкості, поступово переходячи на середню і потім максимальну швидкість. Кожного разу, перед переключенням міксера на новий режим, додавайте частину цукрової пудри. Через 15 хвилин білки стануть щільними. На заключному етапі додайте оцет, збивайте ще хвилину, потім вимкніть техніку. Додайте крохмаль і обережно перемішайте ложкою, щоб маса не осіла.
- Викладіть пергаментом лист і розподіліть меренгу. Зробіть високі борти та занижену середину. Вийде одне велике кільце.
- Поставте масу в духовку. Випікайте при встановленій температурі 5 хвилин, а потім переключіть на 120 градусів. Готуйте бісквіт 20-30 хвилин. Важливо не відкривати духовку, щоб меренга не осіла.
- Очистіть полуницю від хвостиків і розріжте кожну ягоду на 2 або 4 частини (залежно від вашого смаку).
- Збийте вершки протягом 5-7 хвилин. Якщо ви використовуєте звичайні вершки з магазину, з 33% жирності, краще додайте 2-3 ст. ложки цукру, щоб вони стали більш щільними і еластичними.
- Коли меренга остигне, покрийте її густим шаром крему. Розкладіть на верхньому шарі полуницю і за бажанням прикрасьте дрібненькими гілочками м'яти або меліси.
Цікаві факти:
У XX сторіччі цю особливу кондитерську страву часто доповнювали скибочками ківі, скрученими в формі пелюсток. А сьогодні класичний варіант торту "Павлова" передбачає використання саме ягід полуниці. Цей десерт - справжній витвір, який задовольнить ваше бажання доторкнутися до вершин кулінарного мистецтва.