Пиріг з абрикосами на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 2 яйця курячі;
- 2 ст. ложки кефіру 2,5%, або домашнього;
- 400 г тростинного цукру;
- 4 ст. ложки рафінованої соняшникової олії;
- 600 г борошна;
- 1 ч. ложка соди;
- сіль за смаком;
- щіпка ванільного цукру.
Рецепт приготування:
- Попередньо розігрійте духовку до 180 – 200 градусів.
- В мисці розітріть яйця з обома видами цукру, додайте олію, соду та сіль.
- Додайте кефір і добре змішайте.
- Просійте борошно двічі і поступово додавайте до миски з сумішшю, замішуючи тісто до консистенції сметани.
- Змастіть форму і вилийте в неї готову масу.
- Розріжте абрикоси навпіл або на шматочки і розкладіть їх зверху по тісту.
- Випікайте пиріг в духовці протягом 25-30 хвилин. Готовий пиріг з золотистою хрусткою скоринкою вийміть з форми та поріжте порціями. Приємного чаювання!
Цікаві факти:
Тісто на кислому молоці унікальне тим, що його можна приготувати не тільки з абрикосами. Вибір начинки залишається на ваш розсуд, а пиріг вийде дуже смачним і ніжним. Це можуть бути ягоди малини, журавлини, смородини або улюблені літні фрукти. Взимку можна приготувати пиріг з яблуками. Особливо ароматно та смачно виходить випічка з пізніми або китайськими грушами, але їх бажано посипати цукром зверху, щоб він увібрав у себе сік і утворив ніжну скоринку.