Пиріг з абрикосами на кефірі

Пиріг з абрикосами на кефірі
3.9
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 яйця курячі;
  • 2 ст. ложки кефіру 2,5%, або домашнього;
  • 400 г тростинного цукру;
  • 4 ст. ложки рафінованої соняшникової олії;
  • 600 г борошна;
  • 1 ч. ложка соди;
  • сіль за смаком;
  • щіпка ванільного цукру.

Рецепт приготування:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 180 – 200 градусів.
  2. В мисці розітріть яйця з обома видами цукру, додайте олію, соду та сіль.
  3. Додайте кефір і добре змішайте.
  4. Просійте борошно двічі і поступово додавайте до миски з сумішшю, замішуючи тісто до консистенції сметани.
  5. Змастіть форму і вилийте в неї готову масу.
  6. Розріжте абрикоси навпіл або на шматочки і розкладіть їх зверху по тісту.
  7. Випікайте пиріг в духовці протягом 25-30 хвилин. Готовий пиріг з золотистою хрусткою скоринкою вийміть з форми та поріжте порціями. Приємного чаювання!

Цікаві факти:

Тісто на кислому молоці унікальне тим, що його можна приготувати не тільки з абрикосами. Вибір начинки залишається на ваш розсуд, а пиріг вийде дуже смачним і ніжним. Це можуть бути ягоди малини, журавлини, смородини або улюблені літні фрукти. Взимку можна приготувати пиріг з яблуками. Особливо ароматно та смачно виходить випічка з пізніми або китайськими грушами, але їх бажано посипати цукром зверху, щоб він увібрав у себе сік і утворив ніжну скоринку.