Тісто для піци: тонке та м'яке, як у піцерії (без дріжджів)
Кухня
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 2 ст. борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- 3 ст. л. оливкової олії
- щіпка солі
- 250 г кефіру або м'якого сиру
Рецепт приготування:
- Збийте яйце виделкою, додайте кефір, влийте оливкову олію і додайте сіль.
- Перемішайте компоненти до однорідності.
- До борошна додайте розпушувач і просійте цю суміш через сито.
- Додайте сухі інгредієнти до рідинної основи і перемішайте, поки не отримаєте однорідне тісто.
- На лист покладіть пекарський папір і злегка посипте борошном.
- Витягніть тісто і рівномірно розподіліть його руками, змоченими водою.
- Зробіть невеликі бортики з основи.
- Покладіть соус на майбутню піцу, розмістіть підготовлену начинку і випікайте її протягом 20 хвилин. За цей час основа з тіста добре пропечеться, але залишиться м'якою та повітряною.
Це лише один із способів приготування тіста. Якщо ви хочете отримати більш густу основу, збільшіть кількість борошна. Оливкова олія надає тісту м'якість, і не рекомендується заміняти її рослинною або вершковою олією. Якщо у вас немає кефіру, можете використовувати таку ж кількість сиру або сметани. Смачного!