Тісто для піци: тонке та м'яке, як у піцерії (без дріжджів)

Тісто для піци: тонке та м'яке, як у піцерії (без дріжджів)
4.3
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 2 ст. борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • щіпка солі
  • 250 г кефіру або м'якого сиру

Рецепт приготування:

  1. Збийте яйце виделкою, додайте кефір, влийте оливкову олію і додайте сіль.
  2. Перемішайте компоненти до однорідності.
  3. До борошна додайте розпушувач і просійте цю суміш через сито.
  4. Додайте сухі інгредієнти до рідинної основи і перемішайте, поки не отримаєте однорідне тісто.
  5. На лист покладіть пекарський папір і злегка посипте борошном.
  6. Витягніть тісто і рівномірно розподіліть його руками, змоченими водою.
  7. Зробіть невеликі бортики з основи.
  8. Покладіть соус на майбутню піцу, розмістіть підготовлену начинку і випікайте її протягом 20 хвилин. За цей час основа з тіста добре пропечеться, але залишиться м'якою та повітряною.

Це лише один із способів приготування тіста. Якщо ви хочете отримати більш густу основу, збільшіть кількість борошна. Оливкова олія надає тісту м'якість, і не рекомендується заміняти її рослинною або вершковою олією. Якщо у вас немає кефіру, можете використовувати таку ж кількість сиру або сметани. Смачного!