Слойки з картоплею та сиром

Слойки з картоплею та сиром
3.8
(8)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 г вареної очищеної картоплі
  • 150 г борошна
  • 100 г сиру
  • 70 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть картоплю від шкірки, залийте гарячою трохи солоною водою та доведіть до кипіння. Варіть картоплю при слабкому кипінні приблизно 30 хвилин, доки вона не стане м'якою. Вилийте воду, повністю охолодіть картоплю і натріть її на велику тертку. Змішайте терту картоплю з натертим сиром (залиште трохи для прикраси).
  2. Додайте до суміші картоплі з сиром сирий жовток (білок відокремте і збережіть в холодильнику), борошно, м'яке розтоплене вершкове масло, трохи перцю, за необхідності додайте сіль та перемішайте. Оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на 30 хвилин. Потім вийміть готове картопляно-сирне тісто, розкатайте його в довгий прямокутний шар і розріжте на 16 рівних частин.
  3. Кожну з 16 частин почергово розкатайте в круглі тонкі коржики і складайте їх один на одного. Розкатайте отриману стопку в один шар тіста товщиною 6-8 мм. Збийте білок віночком до утворення піни, змастіть ним поверхню тіста, злегка посоліть та посипте залишеним для прикраси натертим сиром.
  4. Розріжте розкатаний шар на квадрати або ромби, викладіть на пекарський папір або змастіть рослинною олією і випікайте приблизно 20-25 хвилин при 180°C. Готові слойки з картоплею та сиром можна подавати гарячими або повністю охолодженими. Смачного!

Цікаве про рецепт:

Ця страва поєднує найкращі смаки України - картопляні ліниві вареники і сир. Вона чудово підійде для сімейного обіду чи вечері з друзями. Аромат, смак та хрустка скоринка зроблять ці слойки незабутніми. Спробуйте їх і ви не зможете відмовити собі в ще одній порції.