Кокосовий дакуаз

Кокосовий дакуаз
4.0
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 білка
  • 90 г цукрової пудри
  • 60 г мигдалевого борошна або мигдалю
  • 40 г кокосової стружки
  • 2 ст.л. цукрового пудру (+1 ст. ложка для посипки)
  • мигдальна есенція - за бажанням

Рецепт приготування:

  1. Якщо ви хочете однорідну структуру дакуаза, спершу подрібніть кокосову стружку до стану борошна за допомогою кавомолки або блендера. Просійте всі сухі інгредієнти через сито, додайте стружку та перемішайте. Якщо у вас немає мигдалевого борошна, ви можете приготувати його самостійно: залийте горіхи окропом на 3 хвилини, злийте воду, а потім відокремте мигдаль від шкірки. Очищені горіхи обсушіть на сухій сковорідці, помішуючи лопаткою, залиште їх охолоджуватися, після чого подрібніть у кавомолці або блендері до стану борошна.
  2. Збивайте охолоджені білки міксером до стійкої піни, поступово додавайте цукрову пудру та збивайте на високих обертах до стійких піків.
  3. Додайте до збитих білків всі сухі інгредієнти і наповніть отриманим кокосовим тістом кондитерський мішок із круглою насадкою (або використовуйте кульки з відрізаним куточком).
  4. По спіралі намалюйте корж на листі, застеленому пергаментним папером. З вказаної кількості тіста виходять 2 кокосових бісквіта діаметром приблизно 20-22 см. Посипте бісквіти цукровою пудрою через сито і залиште на 10 хвилин. Після цього обсипте їх залишками цукрової пудри і відправте у попередньо розігріту до 180°C духовку.
  5. Пекти кокосовий дакуаз протягом півгодини, доки верх стане злегка рум'яним і в середині він буде готовим. Готовий кокосовий бісквіт повинен пропікатися всередині, але залишатися досить м'яким. Охолоджені бісквіти дакуаз розмістіть на решітці та використовуйте за рецептом або просто подавайте з чашкою чаю. Смачного!

Поділіться цим чудовим рецептом з друзями і родиною, та насолоджуйтеся найкращими смаками кокоса разом!