Кокосовий дакуаз
Кухня
Інгредієнти:
- 3 білка
- 90 г цукрової пудри
- 60 г мигдалевого борошна або мигдалю
- 40 г кокосової стружки
- 2 ст.л. цукрового пудру (+1 ст. ложка для посипки)
- мигдальна есенція - за бажанням
Рецепт приготування:
- Якщо ви хочете однорідну структуру дакуаза, спершу подрібніть кокосову стружку до стану борошна за допомогою кавомолки або блендера. Просійте всі сухі інгредієнти через сито, додайте стружку та перемішайте. Якщо у вас немає мигдалевого борошна, ви можете приготувати його самостійно: залийте горіхи окропом на 3 хвилини, злийте воду, а потім відокремте мигдаль від шкірки. Очищені горіхи обсушіть на сухій сковорідці, помішуючи лопаткою, залиште їх охолоджуватися, після чого подрібніть у кавомолці або блендері до стану борошна.
- Збивайте охолоджені білки міксером до стійкої піни, поступово додавайте цукрову пудру та збивайте на високих обертах до стійких піків.
- Додайте до збитих білків всі сухі інгредієнти і наповніть отриманим кокосовим тістом кондитерський мішок із круглою насадкою (або використовуйте кульки з відрізаним куточком).
- По спіралі намалюйте корж на листі, застеленому пергаментним папером. З вказаної кількості тіста виходять 2 кокосових бісквіта діаметром приблизно 20-22 см. Посипте бісквіти цукровою пудрою через сито і залиште на 10 хвилин. Після цього обсипте їх залишками цукрової пудри і відправте у попередньо розігріту до 180°C духовку.
- Пекти кокосовий дакуаз протягом півгодини, доки верх стане злегка рум'яним і в середині він буде готовим. Готовий кокосовий бісквіт повинен пропікатися всередині, але залишатися досить м'яким. Охолоджені бісквіти дакуаз розмістіть на решітці та використовуйте за рецептом або просто подавайте з чашкою чаю. Смачного!
Поділіться цим чудовим рецептом з друзями і родиною, та насолоджуйтеся найкращими смаками кокоса разом!