Пиріг з лаваша з фаршем
Час приготування:
60 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Для начинки:
- 600 г свинячого або свинячо-яловичого фаршу
- 2 цибулини
- 2 яйця
- 2 ст. ложки панірувальних сухарів (або манної крупи)
- пучок зелені (зелена цибуля, кроп, петрушка, кінза - за смаком)
- сіль і перець за смаком
Для сметанного соусу:
- 300 г сметани (жирної)
- 150 г сиру
- 2 яйця
- спеції за смаком
+ 3 листки лаваша
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулю та наріжте її дрібними кубиками. Підсмажте нарізану цибулю на слабкому вогні в 2 ст. ложках рослинної олії до золотистого кольору.
- Додайте фарш і підвищіть вогонь до середнього або трохи більше. Смажте, постійно розминаючи та перевертаючи фарш лопаткою, приблизно 10 хвилин. Перед закінченням посоліть і поперчіть фарш за смаком.
- Зніміть каструлю або сковороду з вогню, додайте панірувальні сухарі або манку та перемішайте.
- Посипте дрібно нарізаною зеленню.
- Розбийте яйце в маленькій мисці та збийте його. Додайте збите яйце у каструлю з фаршем (фарш повинен бути не гарячим) та перемішайте.
- Сметану змішайте з сіллю, перцем, спеціями та приправами за смаком.
- Натріть на тертці близько 50-60 г сиру, додайте його в сметанний соус та перемішайте.
- Розмішайте яйця виделкою, влийте в сирний соус та перемішайте.
- Розкладіть один листок лаваша на стіл, зверху покладіть фарш, посипте дрібно нарізаною зеленню та частиною натертого сиру (з залишених 80-100 г).
- Заверніть усе в рулет (не дуже щільно). Таким чином приготуйте три рулети.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом, розкладіть у ній по спіралі рулети з лаваша з фаршем.
- Залийте пиріг сметанним соусом, посипте залишеним натертим сиром та відправте запікатися в духовку при 180°C.
- Через 30-40 хвилин можна виймати пиріг з лаваша з фаршем з духовки та перевірити на готовність. За необхідності запікайте ще 10-15 хвилин.
- Якщо він готовий, наріжте на шматочки та подавайте до столу в теплому вигляді. Смачного!