Пиріг з лаваша з фаршем

Пиріг з лаваша з фаршем
4.0
(9)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 600 г свинячого або свинячо-яловичого фаршу
  • 2 цибулини
  • 2 яйця
  • 2 ст. ложки панірувальних сухарів (або манної крупи)
  • пучок зелені (зелена цибуля, кроп, петрушка, кінза - за смаком)
  • сіль і перець за смаком

Для сметанного соусу:

  • 300 г сметани (жирної)
  • 150 г сиру
  • 2 яйця
  • спеції за смаком

+ 3 листки лаваша

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю та наріжте її дрібними кубиками. Підсмажте нарізану цибулю на слабкому вогні в 2 ст. ложках рослинної олії до золотистого кольору.
  2. Додайте фарш і підвищіть вогонь до середнього або трохи більше. Смажте, постійно розминаючи та перевертаючи фарш лопаткою, приблизно 10 хвилин. Перед закінченням посоліть і поперчіть фарш за смаком.
  3. Зніміть каструлю або сковороду з вогню, додайте панірувальні сухарі або манку та перемішайте.
  4. Посипте дрібно нарізаною зеленню.
  5. Розбийте яйце в маленькій мисці та збийте його. Додайте збите яйце у каструлю з фаршем (фарш повинен бути не гарячим) та перемішайте.
  6. Сметану змішайте з сіллю, перцем, спеціями та приправами за смаком.
  7. Натріть на тертці близько 50-60 г сиру, додайте його в сметанний соус та перемішайте.
  8. Розмішайте яйця виделкою, влийте в сирний соус та перемішайте.
  9. Розкладіть один листок лаваша на стіл, зверху покладіть фарш, посипте дрібно нарізаною зеленню та частиною натертого сиру (з залишених 80-100 г).
  10. Заверніть усе в рулет (не дуже щільно). Таким чином приготуйте три рулети.
  11. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, розкладіть у ній по спіралі рулети з лаваша з фаршем.
  12. Залийте пиріг сметанним соусом, посипте залишеним натертим сиром та відправте запікатися в духовку при 180°C.
  13. Через 30-40 хвилин можна виймати пиріг з лаваша з фаршем з духовки та перевірити на готовність. За необхідності запікайте ще 10-15 хвилин.
  14. Якщо він готовий, наріжте на шматочки та подавайте до столу в теплому вигляді. Смачного!