Еклери зі згущеним молоком

Еклери зі згущеним молоком
4.1
(11)
Час приготування: 240 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Заварне тісто для еклерів:

  • 220 мл води
  • 150 г борошна
  • 4 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 1/4 ч.л. солі

Крем зі згущеного молока:

  • 300-350 г вареного згущеного молока
  • 100 г грецьких горіхів
  • половина лимона (тільки сік)

Рецепт приготування:

  1. Налити воду у каструлю, додати шматочки нарізаного масла, поставити на вогонь. Помішуючи, довести рідину до кипіння, додати сіль і перемішати.
  2. Поступово вводити в масляну масу борошно та вимішувати тісто на слабкому вогні до тих пір, поки воно не почне відходити від дна  та стінок каструлі.
  3. Зняти каструлю з вогню і залишити її охолоджуватися на 10-15 хвилин. При цьому якомога частіше перемішувати тісто спочатку ложкою, а потім руками.
  4. Вимішуючи тісто, по одному додати до нього сирі яйця та вимісити тісто ложкою до однорідності після додавання кожного з них.
  5. Розігріти духовку до 180/200°C, лист застелити пергаментним папером.
  6. Викласти на листі на невеликій відстані одне від одного круглі або прямокутні булочки (викладати тісто за допомогою кондитерського мішка, пакета з вирізаним куточком або звичайної ложки).
  7. Випікати заварні еклери протягом 20 хвилин до легкого рум'янця. Вийняти лист із духовки та залишити його до повного охолодження.
  8. На той час приготувати начинку: горіхи очистити від шкаралупи, трохи підсмажити на сухій сковороді та подрібнити ножем.
  9. Змішати горіхи з вареним сгущеним молоком та лимонним соком (за бажанням можна подрібнити половину лимона блендером та додати отримане пюре в крем).
  10. Акуратно розрізати еклери навпіл та наповнити кремом. Також можна зробити в булочках невеликі отвори та заповнити через них вироби кремом. Бажано залишити еклери зі згущеним молоком на 2-3 години у холодильнику.

Смакота готова до подачі! Ви можете насолоджуватися цими чудовими еклерами разом з чаєм, молоком або кавою, подарувати їх близьким або пригощати гостей. Завжди готуйте з любов'ю та експериментуйте зі смаками, створюючи щось нове і неповторне. Смачного!