Еклери зі згущеним молоком
Час приготування:
240 хв.
Кухня
Інгредієнти:
Заварне тісто для еклерів:
- 220 мл води
- 150 г борошна
- 4 яйця
- 100 г вершкового масла
- 1/4 ч.л. солі
Крем зі згущеного молока:
- 300-350 г вареного згущеного молока
- 100 г грецьких горіхів
- половина лимона (тільки сік)
Рецепт приготування:
- Налити воду у каструлю, додати шматочки нарізаного масла, поставити на вогонь. Помішуючи, довести рідину до кипіння, додати сіль і перемішати.
- Поступово вводити в масляну масу борошно та вимішувати тісто на слабкому вогні до тих пір, поки воно не почне відходити від дна та стінок каструлі.
- Зняти каструлю з вогню і залишити її охолоджуватися на 10-15 хвилин. При цьому якомога частіше перемішувати тісто спочатку ложкою, а потім руками.
- Вимішуючи тісто, по одному додати до нього сирі яйця та вимісити тісто ложкою до однорідності після додавання кожного з них.
- Розігріти духовку до 180/200°C, лист застелити пергаментним папером.
- Викласти на листі на невеликій відстані одне від одного круглі або прямокутні булочки (викладати тісто за допомогою кондитерського мішка, пакета з вирізаним куточком або звичайної ложки).
- Випікати заварні еклери протягом 20 хвилин до легкого рум'янця. Вийняти лист із духовки та залишити його до повного охолодження.
- На той час приготувати начинку: горіхи очистити від шкаралупи, трохи підсмажити на сухій сковороді та подрібнити ножем.
- Змішати горіхи з вареним сгущеним молоком та лимонним соком (за бажанням можна подрібнити половину лимона блендером та додати отримане пюре в крем).
- Акуратно розрізати еклери навпіл та наповнити кремом. Також можна зробити в булочках невеликі отвори та заповнити через них вироби кремом. Бажано залишити еклери зі згущеним молоком на 2-3 години у холодильнику.
Смакота готова до подачі! Ви можете насолоджуватися цими чудовими еклерами разом з чаєм, молоком або кавою, подарувати їх близьким або пригощати гостей. Завжди готуйте з любов'ю та експериментуйте зі смаками, створюючи щось нове і неповторне. Смачного!