Торт "Негр у піні"
Кухня
Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт для торта:
- 300-350 г борошна
- 300-350 г варення (чим кисліше, тим краще, зокрема смородинове)
- 250 мл сметани 10-15% (або кефіру)
- 2 яйця
- 50-70 г грецьких горіхів (за бажанням)
- 2 ч.л. соди
- щіпка солі
Сметанний крем для торта:
- 0,5 кг сметани 25-35% (або вершків 30-35%)
- 200 г цукрової пудри
- 1/5 ч.л. ваніліну
Рецепт приготування:
- Усі інгредієнти (кефір, варення, яйця) повинні мати кімнатну температуру. Для цього їх треба вийняти з холодильника заздалегідь. Якщо ви використовуєте горіхи, їх потрібно очистити, обсмажити на сухій сковороді і нарізати ножем на дрібні шматочки.
- У велику миску розбити сирі яйця та збити їх міксером до отримання пишності. Поступово додавати сіль та цукор, продовжуючи збивати на високій швидкості, поки маса не стане дуже пишною та світлою (5-7 хвилин).
- Не перестаючи збивати яєчну масу міксером, додати варення, а потім тонким струмочком долити кефір або сметану. Збивати на середній швидкості до однорідного кольору.
- Просіяти борошно через сито разом з содою в окрему миску і перемішати. Поступово, збиваючи кефірну масу на низькій швидкості, додавати борошняну суміш. На завершення, замішувати тісто лопаткою або ложкою. Додати горіхи і перемішати.
- Покрити форму для випічки діаметром 20-25 см папером для випічки та перелити у неї готове тісто. Закрити форму фольгою і поставити в заздалегідь розігріту до 220 °C духовку.
- Випікати бісквіт для торта протягом 50 хвилин при вказаній температурі. Потім зняти фольгу і перевірити бісквіт за допомогою дерев'яної шпажки на готовність. Якщо на паличці залишається тісто або крихти, треба ще допікати пиріг під фольгою при тій самій температурі, перевіряючи його готовність кожні 10-15 хвилин.
- Вийняти форму з духовки і залишити під фольгою протягом півгодини. Зняти фольгу, аккуратно вийняти корж на решітку і дати йому повністю охолонути. Потім розрізати його навпіл по довжині на три рівні круглі коржі.
- Приготувати сметанний крем для торта "Негр у піні": обережно змішати холодну сметану з ваніліном та цукровою пудрою, поступово додаючи їх тонким струмом (бажано просіювати через сито).
- Якщо ви готуєте крем з жирних вершків, їх потрібно попередньо добре охолодити, а потім збити міксером на високій швидкості до легкої пишності. Потім так само додати до них цукрову пудру і ванілін, як описано в попередньому кроці.
- Промазати отриманим кремом між готовими шоколадними коржами, зверху покрити торт залишком крему і прикрасити за вашим смаком - тертим шоколадом, горіхами, ягодами або фруктами.
- Залишити шоколадний торт із сметанним кремом на ніч у холодильнику, щоб просочився. Зранку вийняти готовий торт з холодильника, нарізати на шматочки і подавати до столу. Смачного чаювання!
Цей унікальний торт "Негр у піні" точно створить святковий настрій і подарує задоволення вашим близьким. Експериментуйте з декором та додавайте свої улюблені інгредієнти, щоб зробити його ще більш особливим. Розкажіть друзям про цей рецепт і поділіться радістю гастрономічного мистецтва!