Солодка спадщина: Угорська ватрушка для незабутніх моментів із сім'єю

Солодка спадщина: Угорська ватрушка для незабутніх моментів із сім'єю
4.3
(6)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для угорської ватрушки:

  • 225 гр борошна
  • 100 гр цукру
  • 100 гр вершкового масла
  • 1/3 ч.л. соди

Сирна начинка для угорської ватрушки:

  • 0,5 кг творогу
  • 200 гр цукру
  • 150-170 гр згущеного молока
  • 3 яйця
  • 4-5 ст.л. сметани будь-якої жирності
  • 10 гр ванільного цукру
  • + 50 гр чорного шоколаду і 1 ст.л. вершків/молока

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для угорської ватрушки. Борошно просіяти через сито, натерти масло на крупній тертці і ретельно розтерти все виделкою. Потім додати цукор, знову розтерти виделкою або пальцями в крихту.
  2. Приготувати сирну начинку для угорської ватрушки. Творог протерти через сито, з'єднати з яйцями і ретельно збити вінчиком до повної однорідності. Додати цукор, ванільний цукор і знову збити.
  3. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером. Викласти у форму третину тіста і утрамбувати його пальцями. Покрити крихту половиною сирної начинки. посипати половиною тіста, змастити начинкою, що залишилася, і посипати тістом.
  4. За бажанням можна зробити не два шари начинки, а один (а тісто отже розділити на дві, а не три частини). Трохи утрамбувати тісто пальцями і відправити форму в розігріту духову шафу.
  5. Готується угорська ватрушка близько години до готовності. За 5 хвилин до закінчення випічки приготувати заливку. Для цього з'єднати згущене молоко і сметану в невеликій мисці, ретельно розмішати вінчиком або виделкою.
  6. Вийняти форму з духовки й одразу ж залити сумішшю згущеного молока та сметани. Шоколад поламати на дрібні шматочки і скласти в невелику миску, додати молоко/вершки, поставити на водяну баню. Нагрівати шоколад із вершками, помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
  7. Зняти ємність із водяної бані й залишити на хвилину остигати. Нанести розтопленим шоколадом довільний малюнок на поверхні ватрушки і дати їй охолонути приблизно 15 хвилин. Потім перекласти пиріг на тарілку і нарізати порційними шматочками.
  8. Угорська ватрушка смачна і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Варто зазначити, що угорська ватрушка має багато варіацій і доповнень. Ви можете експериментувати з начинкою, додавати улюблені фрукти, горішки або сухофрукти. Іноді до верхнього шару тіста можна покласти крихту з маку або горіхів, щоб створити цікавий текстурний контраст.