Ніжний малиновий пиріг

Ніжний малиновий пиріг
4.1
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 гр цукру (+ 50 гр для білкової глазурі)
  • 220 гр борошна
  • 4 яйця (+ 1 білок)
  • 170 мл рослинної олії (бажано оливкової без запаху)
  • 100-150 гр малини
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 лимон
  • пів-ч.л. соди

Рецепт приготування страви:

  1. Лимон ретельно вимити і зняти з нього тонкий шар цедри, натерти її на дрібній тертці і скласти в миску. З половини м'якоті лимона вичавити сік і процідити його через сито від кісточок і м'якоті. Духовку розігріти до 170/180С.
  2. До тертої цедри додати кілька ложок цукру і ретельно розтерти ступкою або виделкою. Потім всипати весь цукор, що залишився, і знову розтерти, залишити на 10 хвилин. Борошно просіяти через сито разом із содою в окрему миску і розмішати.
  3. Вершкове масло розтопити до рідкого стану (але не доводячи до кипіння) і дати повністю охолонути. Малину перебрати, промити і повністю просушити. Вбити в миску з лимонним цукром сирі яйця (крім білка п'ятого яйця) і збити міксером до пишності протягом 3-5 хвилин.
  4. Підмішати до яєчного крему просіяну борошняну суміш і кілька разів розмішати до однорідності. Влити в тісто для малинового пирога розтоплене вершкове масло, перемішати. Потім влити рослинну олію і знову розмішати. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і заповнити половиною тіста. Викласти малину, покрити тістом, що залишилося, і відправити в розігріту духовку.
  5. Випікати малиновий пиріг протягом півгодини до готовності. Через зазначений час вимкнути вогонь і відкрити дверцята духовки, залишити пиріг ще на 10 хвилин. Потім прикрасити пиріг цукровою пудрою і подавати.
  6. Якщо ви хочете приготувати білкову глазур для малинового пирога, потрібно збити охолоджений білок до стійких піків за кілька хвилин до готовності пирога. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор.
  7. Вийняти форму, рівномірно покрити малиновий пиріг білковим кремом і відправити в розігріту духовку ще на 1-2 хвилини. Якщо у вас є функція Гриль, скористайтеся нею, якщо ні - збільште температуру духовки до 220С.
  8. Вийняти форму і дати бісквітному пирогу охолонути кілька хвилин. Вийняти малиновий пиріг на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Малина - це один із найпопулярніших ягідних плодів у світі. Вона багата на антиоксиданти, вітаміни та мінерали. Крім того, малина має низький вміст калорій, що робить її ідеальним інгредієнтом для легких і смачних десертів. Спробуйте малиновий пиріг і насолоджуйтеся його неперевершеним смаком!