Ніжний малиновий пиріг
Кухня
Інгредієнти:
- 250 гр цукру (+ 50 гр для білкової глазурі)
- 220 гр борошна
- 4 яйця (+ 1 білок)
- 170 мл рослинної олії (бажано оливкової без запаху)
- 100-150 гр малини
- 100 гр вершкового масла
- 1 лимон
- пів-ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Лимон ретельно вимити і зняти з нього тонкий шар цедри, натерти її на дрібній тертці і скласти в миску. З половини м'якоті лимона вичавити сік і процідити його через сито від кісточок і м'якоті. Духовку розігріти до 170/180С.
- До тертої цедри додати кілька ложок цукру і ретельно розтерти ступкою або виделкою. Потім всипати весь цукор, що залишився, і знову розтерти, залишити на 10 хвилин. Борошно просіяти через сито разом із содою в окрему миску і розмішати.
- Вершкове масло розтопити до рідкого стану (але не доводячи до кипіння) і дати повністю охолонути. Малину перебрати, промити і повністю просушити. Вбити в миску з лимонним цукром сирі яйця (крім білка п'ятого яйця) і збити міксером до пишності протягом 3-5 хвилин.
- Підмішати до яєчного крему просіяну борошняну суміш і кілька разів розмішати до однорідності. Влити в тісто для малинового пирога розтоплене вершкове масло, перемішати. Потім влити рослинну олію і знову розмішати. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і заповнити половиною тіста. Викласти малину, покрити тістом, що залишилося, і відправити в розігріту духовку.
- Випікати малиновий пиріг протягом півгодини до готовності. Через зазначений час вимкнути вогонь і відкрити дверцята духовки, залишити пиріг ще на 10 хвилин. Потім прикрасити пиріг цукровою пудрою і подавати.
- Якщо ви хочете приготувати білкову глазур для малинового пирога, потрібно збити охолоджений білок до стійких піків за кілька хвилин до готовності пирога. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор.
- Вийняти форму, рівномірно покрити малиновий пиріг білковим кремом і відправити в розігріту духовку ще на 1-2 хвилини. Якщо у вас є функція Гриль, скористайтеся нею, якщо ні - збільште температуру духовки до 220С.
- Вийняти форму і дати бісквітному пирогу охолонути кілька хвилин. Вийняти малиновий пиріг на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Малина - це один із найпопулярніших ягідних плодів у світі. Вона багата на антиоксиданти, вітаміни та мінерали. Крім того, малина має низький вміст калорій, що робить її ідеальним інгредієнтом для легких і смачних десертів. Спробуйте малиновий пиріг і насолоджуйтеся його неперевершеним смаком!