Медовик з вареним згущеним молоком

Медовик з вареним згущеним молоком
4.7
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Медові коржі для торта:

  • 300-350 г борошна
  • 200 г цукру
  • 2 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст.л. меду
  • 1 ч.л. соди без гірки

Крем зі згущеним молоком для Медовика:

  • банка вареного згущеного молока, вагою від 350 до 400 гр
  • 200 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Розпочніть з приготування тіста для Медовика: поріжте масло на невеликі шматочки, з'єднайте його у мисці або каструлі з медом, цукром і помістіть на водяну баню.
  2. Нагрівайте масляну суміш на помірному вогні, постійно помішуючи, доки суміш не стане однорідною, а крихти цукру не розчиняться (приблизно 3-4 хвилини).
  3. Додайте соду в масляну масу і готуйте її на водяній бані ще півхвилини-хвилину, помішуючи ложкою. Зніміть миску з водяної бані і дайте остудитися до ледь теплої температури.
  4. За допомогою міксера на середній швидкості або віночком збийте масу, додаючи по одному сирі яйця. Просійте борошно через сито і поступово додавайте до тіста, змішуючи останнє віночком.
  5. Замісіть м'яке тісто, накрийте його плівкою або рушником і поставте в холодильник на півгодини. Потім вийміть миску, перекладіть тісто на стіл, присипаний борошном, і замісіть його руками.
  6. Розкатайте тісто в жгут і розділіть його на 8-10 рівних за розміром частин, з кожної скатайте кульку і викладіть їх на стіл або дошку, присипану борошном.
  7. Кожну кульку тіста по черзі розкатайте в дуже тонкий шар і виріжте з нього рівне коло діаметром, що підходить. Відкладіть обрізки тіста на окрему тарілку.
  8. За допомогою палички обережно перенесіть розкатане тісто на лист, присипаний борошном або вкритий пергаментом, і проколіть його по всій поверхні виделкою.
  9. Випікайте корж для Медовика приблизно 4-5 хвилин при 200 °C. Тим часом розкатайте, обріжте і проколіть наступну кульку тіста.
  10. Вийміть лист із духовки, перенесіть корж на тарілку або решітку і залиште охолоджуватися, на лист перенесіть  наступну розкатану кулю та відправте його в розігріту духовку для випікання.
  11. Таким чином по черзі розкатайте та спекіть всі частини тіста, склавши їх стопкою. В кінці рівномірно розподіліть по листу обрізки тіста і випікайте їх до золотистості при тій же температурі.
  12. Вийміть вершкове масло з холодильника, поріжте невеликими шматочками і залиште на півгодини-годину при кімнатній температурі, щоб воно стало дуже м'яким. Варене згущене молоко також рекомендується вийняти з холодильника заздалегідь.
  13. Збийте вершкове масло міксером на високій швидкості до пухкості протягом 2-3 хвилин. Потім, без перерви збивання масла, додайте по ложці все варене згущене молоко. При цьому потрібно перемішувати крем до однорідного кольору після кожної ложки.
  14. Помажте маслом між медовими коржами, складіть коржі стопкою й натисніть зверху. Покрийте весь торт залишками крему і поставте в холодильник для просочення (зверху бажано поставити невелику вагу) принаймні 8-12 годин (ще краще залишити його на добу).
  15. Прикрасьте готовий Медовик розкрошеною крихтою обрізків коржів, декоруйте за своїм смаком і подавайте до столу. Смачного чаювання!

Цікавий факт:

Медовик є одним з найпопулярніших тортів в Україні. Він традиційно готується на святкові та сімейні заходи. Цей десерт має глибокі коріння в кулінарній спадщині країни і завоював серця любителів солодощів своїм ніжним смаком та ароматом меду.