Витончений Віденський Штрудель

Витончений Віденський Штрудель
4.6
(6)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для віденського штруделя:

  • 300 гр борошна
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. рослинної олії

Начинка для віденського штруделя:

  • 0,7-0,8 кг яблук
  • 100 гр родзинок (бажано темних)
  • 100 гр мигдалю
  • 50 гр цукру
  • 50 гр вершкового масла (+ 1 ст.л. для обсмажування сухарів)
  • 50 мл рому, віскі або коньяку
  • 50 гр сухарів білого хліба або булки
  • півлимона
  • 1 ч.л. меленої кориці

Рецепт приготування страви:

  1. Родзинки скласти в невелику посудину і залити ромом, залишити настоюватися на час приготування інших продуктів. Близько 250 гр борошна просіяти через сито в миску, зробити в центрі невелике заглиблення і вбити туди яйце.
  2. Гарненько вимішати масу руками, влити кілька ложок олії і знову перемішати. По ложці вмішати необхідну кількість борошна (близько 3 ст.л.) вимішувати масу не менше 10 хвилин. Тісто для віденського штруделя має вийти гладким і еластичним.
  3. Змастити кулю тіста з усіх боків 1 ст.л. рослинної олії і покласти в миску. Накрити миску харчовою плівкою і залишити в теплі на півгодини-годину. Тим часом приготувати начинку для віденського штруделя.
  4. Яблука вимити, розрізати на дві частини та видалити насіння. Порізати яблука невеликими кубиками і скласти в миску, залити лимонним соком і ретельно перемішати. Сухарі білого хліба або булки трохи подрібнити (на велику крихту) і викласти на сковороду з розігрітим вершковим маслом.
  5. Обсмажити сухарі в 1 ст.л. вершкового масла до золотистого кольору і перекласти на тарілку. Цукор з'єднати в одній мисці з корицею і розмішати. Мигдаль подрібнити качалкою або комбайном у дрібну крихту.
  6. Великий гладкий рушник присипати борошном і викласти на нього тісто. Обережно розкатати тісто в тонкий прямокутний пласт товщиною близько 3 мм. Потім також обережно розтягнути його руками (підняти на долонях догори і поступово розводити їх від центру до країв тіста). Спочатку розтягнути центр пласта тіста, а потім перейти до країв.
  7. Після цієї процедури крізь пласт тіста має просвічуватися малюнок на рушнику або тканині. Вершкове масло розтопити до м'якості й дати охолонути. Рівномірно змастити розм'якшеним вершковим маслом усю поверхню тіста (залишити трохи масла для змащення готового віденського штруделя).
  8. Посипати пласт тіста смаженими сухарями, викласти яблука з лимонним соком. Родзинки віджати від алкоголю і викласти зверху на яблука, посипати горіхами і цукровою сумішшю. обережно згорнути рулет із тіста з яблучною начинкою.
  9. Духовку розігріти до 180/200С, деко змастити шматочком вершкового масла. Викласти рулет на деко по діагоналі або згорнути підковою. Змастити поверхню тіста вершковим маслом, що залишилося, і відправити деко в розігріту духову шафу.
  10. Випікати віденський штрудель близько 40 хвилин до золотистої скоринки. Якщо 2-3 рази під час випікання додатково змастити штрудель розтопленим вершковим маслом, тісто буде хрустким.
  11. Вийняти деко з духовки і залишити на кілька хвилин остигати. Нарізати готовий штрудель із яблуками порційними шматочками і розкласти по тарілках. Віденський штрудель подають гарячим, прикрасивши цукровою пудрою і м'ятою, особливо гарно поєднується з кулькою морозива. Приємного чаювання!

Це класичний рецепт віденського штруделя, який славиться своєю неповторною смаковою гармонією. Легке тісто, яке майстерно заміщене ароматними яблуками, смаженими сухариками та мигдалем, робить цей десерт неперевершеним. Віденський штрудель - справжнє харчове мистецтво, яке варто спробувати на смак кожному любителю солодощів.