Французька ватрушка: насолоджуйтесь кулінарним шедевром
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для французької ватрушки:
- 300 гр борошна
- 200 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
- 1/3 ч.л. соди
Творожна начинка для французької ватрушки:
- 400 гр творогу
- 180 гр цукру
- 2 яйця
- 10 гр ванільного цукру
- + вишня, ягоди - за бажанням
Рецепт приготування страви:
- Борошно з содою просіяти через сито і розмішати. Вершкове масло або маргарин натерти на крупній тертці в миску з борошняною сумішшю і розтерти виделкою або руками в крихту. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і викласти половину борошняної крихти, зліпити з тіста бортики близько 2-3 см.
- Духовку розігріти до 180С. Творог протерти через сито, додати яйця і ще раз розтерти. Додати цукор із ванільним цукром і перемішати до його повного розчинення.
- За бажанням можна додати до сирної маси будь-які ягоди або фрукти на свій смак. Викласти сирну начинку у форму з тістом. Рівномірно посипати начинку тістом, що залишилося, і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікається французька ватрушка близько 40-50 хвилин. Вийняти форму з духовки і накрити легким рушником на 5-10 хвилин. Нарізати готову ватрушку порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Ватрушка є популярною французькою випічкою, яка походить із регіону Бретань. Її ніжне тісто та незвичайна начинка завжди роблять це десертом, який шанують справжні гурмани. Ватрушки можна приготувати з різноманітними начинками - від сиру і фруктів до шоколаду або карамелі. Спробуйте експериментувати зі складом і насолоджуйтеся неперевершеним смаком Франції!